Home » TV » Storskærms-tv’er [TEST]: Store tv’er til moderate priser
Storskærms-tv’er [TEST]: Store tv’er til moderate priser

Storskærms-tv’er [TEST]: Store tv’er til moderate priser

Share

En stor skærm giver de største oplevelser, så vi tester tre 65″-tv’er for at se, hvor du får mest for pengene

Når fodboldkampen eller Hollywood-filmen flyder fra et godt signal, er det en imponerende oplevelse at se. Og det gælder faktisk for alle de tre tv’er. At der er prisforskel ses dog. Philips-tv’et har ikke samme kontrast og lysstyrke som de to andre. Billedet fremstår mere blegt. Bevægelser flyder dog flot, og det er bestemt ikke noget ringe tv at se bold på.

Den afgørende kamp står mellem Samsung og Panasonic, og det er faktisk svært at kåre en vinder for hver har sine styrker. Samsung er mere lysstærkt, hvilket giver tv’et en fordel i dagslys. Panasonic har til gengæld større dybde i billedet samt en mættet og behagelig farvegengivelse.

Især det sidste vil man værdsætte, når man ser film eller serier. Her får billederne lov at stå med en glød og en dybde, de andre tv’er ikke kan præstere.

Se også:  Nu kan du lytte til Apple Music på Samsung-tv'er

At du husker at skifte tv-ind-stilling, når du zapper fra eksempelvis film til fodbold har stor betydning. Panasonic og Philips gør det helt automatisk, baseret på tidligere valg. Det er ret smart.

Stor lyd i stuen

Selvom man ikke skal sætte forventningerne for højt, når det gælder flade tv’er, så er det faktisk anstændig lyd, du får ud af Samsung- og Panasonic-tv’erne. Begge leverer en klar og tydelig stemmegengivelse samt en nogenlunde bund, dog uden at være i nærheden af et ordentligt højttaler-setup med subwoofer.

De indbyggede surround-effekter hjælper dig imidlertid et stykke af vejen. Panasonics tv har endda en særlig “Stadion Surround”-indstilling, som på imponerende vis breder lyden ud, så du får fornemmelsen af at sidde på tribunen.

Lyden i Philips-tv’et er mere flad og dåseagtig, så medmindre du ser TV Avisen eller debatudsendelser, bør du tilslutte eksterne højttalere.

Se også:  Samsung klar med bomstærk mobil til arbejde og gaming - her er Galaxy Note20 Ultra
Varierende udvalg af apps

De tre testmodeller er alle” smart-tv’er” med internet og adgang til apps. Styresystemerne er forskellige, men gennemgående brugervenlige. Dog kører Philips til tider lidt sløvt, og faktisk lykkedes det os kun at komme på nettet via kabel. TV’et ville ikke gå på det trådløse netværk.

Også udvalget af apps er der forskel på. Vælg Samsungs testdeltager, hvis du vil have HBO. Modsat er Panasonic-tv’et det eneste med direkte adgang til DR’s streaming-univers. Philips halter lidt bagefter her, men ønsker du mere, end der tilbydes direkte fra tv’et, kan du tilslutte en Chromecast eller et Apple TV. Så har du en løsning, der er det indbyggede smart-tv overlegent.

Panasonic og Philips leverer store fjernbetjeninger med masser af knapper, mens Samsungs fjernbetjening er markant mere simpel og elegant at se på. Her savner vi dog en Netflix-knap.

TAGS
4k-tv
hdr
Panasonic
phillips
Samsung
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S