Store hørebøffer forvirrer

Store hørebøffer forvirrer

Share

Plantronics har sendt et headset til gameren på gaden. Det er stort, giver 7.1 surroundsound og har både gode og dårlige sider – lidt et forvirrende headset

Navnet er Gamecom [780], og der er ingen tvivl om, at dette headset skriger spil. Alene pakningen minder om et computerspil, og med de gule og sorte farver tænker jeg first person shooter-spil. Der er et eller andet over kassen, der får mig til at tænke militær, soldater og ”skyd alt omkring dig”.

Så langt er der ingen tvivl om, at Plantronics har ramt rigtigt. Signalværdien er i top. Selv der hvor der står 7.1 Dolby Technology skrevet med en font, der minder om noget, det er skudt sønder og sammen, rigtig smart for resten.

Selve headsettet er ret stort, hvor selve hørebøfferne er firkantede og dermed giver god plads til dine øre. De er også fremstillet med stof, så du ikke kommer til at opleve, at du sveder på huden, hvor headsettet sidder til.

Bøjlen, der går hen over hovedet, giver en behagelig støtte, og heller ikke den føles varm eller ubehagelig på nogen måde. Der er en rimelig stor frihed i måden, headsettet kan justeres til hovedet, på – der er en stor frihedsgrad i drejningen af hørebøfferne, og den indbyggede mikrofon kan justeres fint, så den passer lige ud for din mund, når du skal snakke med dine medspillere i World of Warcraft, Battlefield, eller hvad du nu måtte spille.

Se også:  Vind et ultrafleksibelt gaming-headset

Nem installation,få indstillinger

Det kræver ikke det store at installere dette store headset. Inden du slutter det til usb-porten på din computer, skal du køre installationsprogrammet fra den medfølgende cd. Derved bliver de nødvendige drivere installeret, og efter en genstart af systemet kan du tilslutte Gamecom [780] til din computer.

En del headsets kommer med programmer, der mere eller mindre forbedrer lyden, og af varierende kompleksitet. Dette headset installerer ikke noget program, du kan starte, men det lægger et ikon i systembakken, og ved at klikke på det kan du åbne et lille program, hvorfra du kan slå dolby til eller fra, og med dolby aktiveret kan du samtidig skifte mellem musik- og gameoptimering.

Så simpelt er det, og det er dejligt at se, at det ikke er nødvendigt med alskens programmer og kontrolpaneler for at optimere lyden. Her skal Plantronics virkelig have ros. De skal også have ros for at placere lydstyrkeknappen og knappen til at slå mikrofonen til og fra på siden af det ene headset, så den både er nem at nå og let at betjene – brugervenligheden er klart i top her.

Se også:  Plantronics Voyager 8200 UC [TEST]: Det ultimative allround-headset

Vi gik nu i gang med at bruge headsettet og koncentrerede os om lydkvaliteten og komforten.

Der var ingen tvivl om, at lydkvaliteten var god, specielt når vi slog dolby-funktionen til. Den virtuelle 7.1 surroundsound gav en imponerende effekt, når vi spillede fps-spil, og musikoptimeringen gjorde det til en fornøjelse at lytte til vores favorit-playliste.

En fin balance mellem bas og diskant og en god rummelig fornemmelse er de fornemste kvaliteter og noget, der virkelig løfter lydoplevelsen.

Men når det er sagt, så er komforten ikke den bedste. Umiddelbart føles det som et godt og behageligt headset, og de gode muligheder for at indstille headsettet tæller klart op.

Med det in mente viser brugen af headsettet, at det i løbet af en halv til en hel time bliver mindre behageligt at have på.

Der kommer en vis irritation, og man bliver lidt træt af at have det på. Samtidig skal du være opmærksom på, at headsettet ikke på nogen måde er lydisolerende, så hvis der er meget larm i lokalet, vil det påvirke din lydoplevelse.

Gamecom [780]
  • Funktionalitet
  • Pris

Alt om DATA siger

Et fint headset med rigtig god lyd. Desværre lider det lidt under en komfort, der ikke helt er, hvor den bør være. Selvom det umiddelbart virker som et behageligt headset, bliver du hurtigt træt i hovedet af at have det på. Det bør gøres bedre.

3
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Del denne