Home » Styresystem » Stor Windows-opdatering på vej – her er de nye features
Stor Windows-opdatering på vej – her er de nye features

Stor Windows-opdatering på vej – her er de nye features

Share

I løbet af april lander en større opdatering til din Windows-pc, som byder på radikale ændringer i design og system samt en række nye features

Det virker ikke som så længe siden, at vores Windows-pc’er sidst fik en stor opdatering, men det skyldes at oktober-opdateringen blev så forsinket, at de fleste først har fået den indenfor de seneste måneder.

Forhåbentligt kommer det ikke til at gå på samme vis med den næste opdatering, som er lige på trapperne. Den skulle komme engang i løbet af april. En præcis dato er dog endnu ikke meldt ud for version 1903, som den indtil videre hedder. Faktisk er der ikke noget officielt om opdateringen fra Microsofts side, men insidere, som har fået lov at rode med nogle af funktionerne, hævder at opdateringen er lige på trapperne.

5 af de vigtigste nyheder

Det bliver en af de mere gennemgribende opdateringer, der vil omfatte både design, system og features. Her er nogle af de vigtigste nyheder:

1. Et lyst tema: Som kontrast til det mørke tema du er vant til i Windows 10 bliver der nu mulighed for at vælge et lyst tema,. Det gør både værkstøjslinien og startmenuen lysere, og tilpasser samtidig ikoner, så de bedre matcher det lyse look.

Se også:  De bedste gratis-programmer

2. En bedre startmenu: Det vil være muligt at fjerne endnu mere af det der fylder op, som eksempelvis præinstallerede spil og apps, så du kun får lige præcis det du ønsker i startmenuen. Samtidig er der ændret lidt i koderne, så startmenuen kører uafhængigt af resten af systemet og dermed bliver mere responsiv og stabil.

3. Sæt opdateringer på pause: Det er ikke altid Windows-opdateringer lander smertefrit på vores pc’er, så det er god grund til at være en smule varsom, når en opdatering dukker op. Og det er heller ikke altid at det er lige belejligt, at computeren går i selvsving en halv time for at opdatere. Nu får du mulighed for at sætte opdateringer på pause nogle dage. Så kan du tjekke om der skulle være rapporeret problemer med dem eller lade den belejre computeren på et mere passende tidspunkt.

4. Reserveret plads til opdateringer: Det er ikke fordi vi bifalder, at Windows hugger mere plads på vores pc, men på den anden side er det også bare virkelig irriterende at skulle til at rydde ud på harddisken, når Windows ikke kan finde plads til en ny opdatering. Nu reserverer systemet selv 7 GB til netop dette formål. Pladsen bliver ikke nødvendigvis fyldt op, men brugt til midlertidige filer og alt hvad der kræves for at opdateringer kan installeres gnidningsfrit.

Se også:  4 fantastiske gratis programmer

5. Hjælpsomme fejlmeddelelser: Microsoft har forsøgt at gøre “blue-screen-of-death” mere imødekommende med emojis og den slags, men det ændrer ikke på, at det grundlæggende er en ret ukonstruktiv meddelelse, som, med mindre man er kodekyndig egentlig bare fortæller dig at din computer er ved at lukke ned og du sandsynligvis mister alt dit arbejde. Med den nye april-opdatering vil Windows give dig mere information om de problemer der opstår og forslag til måder du kan afhjælpe dem.

Udover disse ret sikre nyheder, vil der være et væld af andre nye features, som dog på nuværende tidspunkt ikke er helt så sikre endnu. Rygterne går eksempelvis på at det vil blive muligt at spille native Xbox spil på Windows-pc’er.


TAGS
Update
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S