Home » Styresystem » Stor Windows-opdatering ude i dag
Stor Windows-opdatering ude i dag

Stor Windows-opdatering ude i dag

Share

Den store opdatering til Windows 10 byder blandt andet på Timeline, der gør det nemt at finde dokumenter samt Focus Assist, der giver et godt workflow uden forstyrrelser

Hver eneste dag spilder vi tid på at lede efter mails og dokumenter på forskellige devices og enheder. Men det skal nu være slut. Med den nye opdatering til Windows 10 introducerer Microsoft en række programmer, som skal give dig mere tid i hverdagen. Blandt andet programmet Timeline, som gør det nemmere at finde dokumenter og mails, uanset hvor og hvornår du har gemt dem.

Mere tid i hverdagen

Helt konkret giver Timeline mulighed for at gå tilbage i tiden på dit device og finde de ting, du arbejdede med for en time siden, i går eller for flere uger siden. Og det kan sagtens gøres fra din Android eller iPhone, selvom du tidligere arbejdede på din Windows 10-pc.

Det hele er synkroniseret, og det betyder, at du kan arbejde på din smartphone, mens du sidder i bussen, og nemt fortsætte på din pc, når du er kommet frem til kontoret.

Få koncentrationen tilbage

Én ting er tidsspilde, når vi leder efter dokumenter eller mails på vores enheder. Noget andet er den tid, vi bruger, når vi bliver afbrudt midt i et godt workflow – blandt andet pga. sociale medier. Det problem har Microsoft også forsøgt at løse i den nye opdatering med programmet Focus Assist.

Se også:  Guide: Få et bedre skrivebord i Windows

De fleste bruger mange timer foran en skærm hver dag, men bliver let distraheret af notifikationer og beskeder fra sociale medier, kolleger eller noget helt tredje.

Med programmet Focus Assist bliver vi hjulpet til at holde fokus og fordybe os. Programmet sørger for, at du undgår at blive afbrudt af lyde, pop-ups, mails og andre forstyrrende ting. Venter du på en vigtig mail, kan du altid tilføje specifikke personer, som har tilladelse til at afbryde dit flow, men ellers kan du altså arbejde i dyb koncentration, og på den måde nå mere på kortere tid.

Nemmere shopping og læsning

Ønsket om at gøre vores workflow fri for afbrydelser er også temaet for flere af de forbedringer, der er lavet i Microsoft Edge.

Her kan du nu blandt andet slukke for lyden, hvis der popper reklamer eller andet op på nettet. Samtidig er det muligt at lave fuldskærmsvisning af e-bøger og PDF’er, så du ikke bliver distraheret, mens du læser. Den nye opdatering betyder også, at shopping på nettet er blevet nemmere. Nu kan du gemme adresser og betalingsinformationer helt sikkert, så du nemt kan udfylde formularer ved køb af onlinevarer.

Den nye version af Microsoft Edge.

Den nye version af Microsoft Edge.

Udover at være en forbedring for dem, der elsker at handle online, byder den nye opdatering også på et grammatikværktøj til Microsoft Edge, Grammar Tools, som er en hjælpende hånd for de af os, der nogle gange kan have udfordringer med at læse. Programmet kan blandt andet opdele lange ord i stavelser, ligesom det kan fremhæve ord fra forskellige ordklasser, fx navneord eller udsagnsord.

Se også:  4 i test - de bedste gratis Windows 10-apps
Indtal mails

Windows 10-opdateringen byder også på nye features til dem, der ønsker at indtale noter eller mails. Med Dictation skal du blot holde cursoren på et tekstfelt og trykke Win+H for at starte mikrofonen. Med den forbedrede Dictation-funktion i Windows 10 kan du fange dine tanker hurtigt og præcist, så den fantastiske idé, du fik på farten, eller den tale du øver dig på, ikke går tabt.

Den nye Windows 10-opdatering er ude i dag. Din computer opdateres automatisk, hvis den er indstillet til det. Ellers kan du hente den under Windows Update i Indstillinger.


TAGS
Focus Assist
opdatering
timeline
Windows

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S