Home » Mobiltelefon » Stor skærm i hånden
Stor skærm i hånden

Stor skærm i hånden

Share

Smartphonen har fået vokseværk. Næsten alle producenter er nu klar med modeller, hvor skærmen er fra 4,5 tommer og opefter. De giver bedre overblik over hjemmesider, fotos og gør filmoplevelser bedre. Men er de for uhandy? Datatid TechLife tester de vigtigste store smartphones på markedet

Grænsen mellem smartphones og tabletcomputere er blevet mere uklar. Mobilproducenterne har næsten alle sendt smartphones på markedet med – i forhold til tidligere – meget store skærme. Fra 4,5 tommer og opad er der efterhånden et ganske pænt udvalg af modeller, og de største af dem kan med god ret kaldes mini-tablets.

Til nogle af tabletcomputerens formål kan kæmpemobilerne sagtens fungere som et alternativ. De store smartphones giver langt bedre overblik over websider end smartphones med en mindre skærm. Læsbarheden bliver bedre, for du får en bredere spalte, når du dobbeltklikker i et tekstfelt for at brede det ud.

Se også:  Samsung Galaxy S20 [TEST]: Kompakt mobil med toptunet teknologi

Den store skærm gør det også muligt at få noget reelt ud af en spillefilm, og YouTube-videoer viser flere detaljer. Desuden kan du nemmere skærmstyre elementer og figurer i spil. Det er sådanne argumenter, der taler for at købe en smartphone med stor skærm. Men den er ikke en fuldgyldig erstatning for en tablet. Dertil er skærmen stadig for lille. Du skal have øjnene ret tæt på skærmen for at få fuld glæde af den gavmilde skærmdiagonal, mens tabletten sagtens kan opleves, mens den ligger på et bord foran dig.

Prisen for en stor smartphone-skærm er naturligvis, at hele mobilen bliver betydelig større og tungere end de mere traditionelle smartphones. Den fylder mere i lommen, den fylder mere i hånden, den er sværere at håndtere med én hånd, ja, den er bare ikke så handy. Vær indstillet på det.

[pt id=’2026859′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Herligt at kunne se websider og video på en stor skærm men nogle af de testede smartphones kræver også en stor hånd.”‘]

Herligt at kunne se websider og video på en stor skærm, men nogle af de testede smartphones kræver også en stor hånd.

Vi har testet fem af de vigtigste storskærmsmodeller på markedet lige nu. Der er meget stor forskel på, hvordan de opleves i praksis. For skærmen alene gør det jo ikke. Processoren, styresystemet og kvalitetsfølelsen spiller i lige så høj grad ind. For hvad hjælper det at have en stor skærm, hvis opløsningen er lav og telefonen i øvrigt er langsom?

Se også:  Markedets mest miljøvenlige mobil klar i ny version - udskift alle dele på Fairphone 3+

Sammenfattende viser testen, at det faktisk kan være en kostbar og dårlig idé at købe for billigt.

Bemærk i øvrigt, at Apple ikke er med i testen. iPhone 5’s skærm er på blot 4 tommer. Apple har i stedet valgt at angribe grænseområdet mellem mobiler og tablets oppefra med den nye iPad mini. Den tester vi ikke her, men i næste nummers tablettest.

Læs testene her:

HTC One X
Nokia Lumia 920
Huawei Honor 2
Sony Xperia Z
Samsung Galaxy Note II


TAGS
skærm
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S