Home » Internet » Stor prisstigning på vej til 2,5 millioner danskere
Stor prisstigning på vej til 2,5 millioner danskere

Stor prisstigning på vej til 2,5 millioner danskere

Share

Meget tyder på, at der snart kommer enorme prisstigninger på bredbånd og fibernet. Det betyder, at det bliver endnu dyrere for danskerne at have internet

Det er sammenligningsportalen Samlino, der kommer med den bekymrende melding. Årsagen skal være, at engrospriserne fra netværksselskaberne angiveligt vil stige markant inden længe.

TDC, Ewii, Norlys og Fibia forventer at hæve priserne med cirka 65% på fibernet og voldsomme 134 % på bredbånd via kabel-tv, som 34% af de danske bredbåndskunder benytter sig af.

Bredbåndskrigen kan blusse op igen

YouSee sidder på omkring 42% af markedsandelen, når det kommer til bredbånd og internet til danskerne. 2020 blev dog ikke desto mindre et skrækår, da selskabet mistede over 75.000 bredbåndskunder til blandt andet Fastspeed og Hiper.

Se også:  Nu kommer Wi-Fi 6E: Så meget bedre bliver dit trådløse net

Derfor tilbyder YouSee nu bredbåndspakker til samme pris som de to nævnte konkurrenter. På den måde kan de måske sætte en stopper for den store kundeflugt. På samme tid vil det formentlig puste nyt liv i den store bredbåndskrig. Konkurrencen mellem udbyderne kommer til at blive mere intens.

Stiger engrospriserne vil både YouSee, Fastspeed og Hiper dog være tvunget til, ligesom alle andre, at skyde priserne i vejret.

Corona har sat fut under fiber

Coronakrisen kan muligvis forklare den fremtidige prisstigning, da der var kolossal vækst i danskernes dataforbrug, specielt under den første nedlukning i foråret 2020. Det viser friske tal fra Energistyrelsen. Her kunne man se en stor fremgang af fibernet på markedet.

Se også:  Routere [STORTEST]: Sæt turbo på dit Wi-Fi-netværk

Fibernet er den hurtigste internetløsning, og det kan forklare, hvorfor flere vælger den til, især når de skal arbejde hjemmefra. I alt valgte over 110.000 danskere at skifte abonnement til fibernet i 2020.

Dermed er det samlede antal på over 800.000, hvis man kigger på private husstande og virksomheder. Forventningerne er derfor, at fibernet bliver den mest udbredte bredbåndsløsning i Danmark i løbet af 2021.


TAGS
bredbånd
fiber
Internet
samlino

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S