Home » Bærbar computer » Stor notebook viser tænder
Stor notebook viser tænder

Stor notebook viser tænder

Share

Hvis du mangler en erstatning for din stationære computer, så skulle du tage og kigge nærmere på Medions nye MD98970

Det er imponerende, hvad man får for kun lige over 5.000 kroner. I dette tilfælde er det en 17″-laptop, baseret på Intels Core i5-2450M, der kører 2,5GHz.

Den har et Nvidia GeForce GT630M-grafikkort med 1GB indbygget hukommelse, Nvidia Optimus-teknologien, 8GB hukommelse og 500GB harddisk. Samtidig har Medion udstyret den med usb 3.0, FastBoot og Intel WiDi.

Der er et par interessante emner i denne specifikationsliste, som fortjener et par ord med på vejen. Det første er Optimus-teknologien, der gør, at hvis der ikke bliver brugt så mange grafiske kræfter, så skifter computeren automatisk over til det grafikkort, der er indbygget i cpu’en, og derved sparer den på kræfterne og altså strømmen.

Kræfter nok

FastBoot er også interessant, for det betyder, at computeren kan starte op på cirka 10 sekunder. Men naturligvis ikke i Windows. I stedet starter computeren i en Linux-kerne, hvorfra du kan tjekke dine mails og surfe på nettet.

Endelig er der Intel WiDi, som er den nyeste teknologi fra Intel, der gør, at du kan tilslutte computeren trådløst til skærme, der ligeledes understøtter WiDi.

Se også:  Aldi sælger iPhones - koster under tre tusind kroner

Umiddelbart antydede specifikationerne, at computeren havde en pæn mængde hestekræfter, så vi valgte at teste computeren med en bred række af vores benchmarksprogrammer.

Den første test vi sendte computeren igennem, var 3DMark 06, som primært tester computeren for dens egenskaber til spil over en bred kam. Her fik vi en score på 8.982 3DMarks, hvilket er en ret pæn score, så vi gik videre til PCMark 11, som primært tester for DirectX 11-egenskaber. Her fik vi en score på 1.096 3DMarks, hvilket er en pæn score, uden dog at være imponerende.

Kan bruges til lidt af hvert

Vi var pænt tilfredse med computerens egenskaber, så vi besluttede os til at sende den igennem PCMark Vantage, der tester computerens egenskaber til ting som billed- og videoredigering samt ting som surf og lignende.

Her fik vi en score på 7.167 PCMarks, hvilket er en meget flot score for en computer til 5.500 kroner, så vi gik videre til Cinebench 64bit, hvor vi fik 25,34 fps i OpenGL-testen og 2,75 pts i cpu-testen. Det viser, at computeren har en pæn mængde kræfter, som gør det til en fin computer til blandt andet spil.

Se også:  Aldi sælger iPhones - koster under tre tusind kroner

Vi besluttede os nu til at teste harddisken, for vi har tidligere haft erfaringer med langsomme harddiske i billige laptops. Vi brugte HD Tune Pro, hvor vi fik en gennemsnitlig overførselshastighed på 62,9MB/s, hvilket er en meget flot hastighed for en harddisk.

Battery Eater afsluttede testen for os, og med alle batteribesparende funktioner slået fra overlevede computeren i 1 time og 37 minutter, hvilket er en acceptabel levetid, specielt når vi tager i betragtning, at vi her snakker om en computer på 17,3″.

Computeren var rimelig stille, og selvom den blev lun, så blev den aldrig så varm, at det var et problem.

Tastaturet var af god kvalitet med isolerede taster, og tasterne havde god respons. Alt i alt en rigtig god computer, der kan bruges til lidt af hvert.


MD98970
4.5

Alt om DATA siger

MD98970 er en fin erstatning for den stationære. Den er pænt hurtig, kan bruges til både spil og opgaver som billed- og videoredigering, og så koster den ikke så fælt meget.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
aldi
MD98970
medion

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S