Home » Sikkerhed » Stor guide: Sådan får du et sikkert hjemmenetværk
Stor guide: Sådan får du et sikkert hjemmenetværk

Stor guide: Sådan får du et sikkert hjemmenetværk

Share
Overvej UPnP

Hvis du synes, at du ikke kan leve uden UPnP, kan du overveje dette kompromis: Indstil en reminder til en gang om ugen at tjekke for nye tjenester. Når de er godkendt, gentager du processen med at konvertere dem til virtuelle servere, hvorefter du igen slår UPnP fra for dermed at rydde listen.

Processen er lidt anderledes hos vores andet routereksempel, den mere avancerede fra Synology. Alting er praktisk placeret i et enkelt skærmbillede (Network Center > Port Forwarding > Port Forwarding tab), og man kan kombinere flere porte i en enkelt port-forwarding-regel (hvis du gør det, skal du imidlertid lade feltet “Private port” stå tomt – det vil automatisk vælge alle de porte, du har defineret under “Public port”).

Med forældrestyring kan man beskytte bestemte medlemmer af husstanden.

Når du har oprettet en port-forwarding-regel her, forsvinder den tilsvarende UPnP-regel, men den kan komme igen, hvis en anden enhed på dit netværk prøver at tilgå den samme port. I modsætning til Archer VR900 har Synology-routeren en indbygget firewall, der scanner al trafik, når den kommer ind fra internettet.

Se også:  Droner [STORTEST]: Droner der dur til noget
Indstil forældrekontrol

Den er imidlertid konfigureret til automatisk at oprette regler, der giver adgang til de porte, som er blevet konfigureret her, enten manuelt eller via UPnP. Klik på knappen “Settings” for at ændre denne adfærd. Du kan eventuelt vælge at frakoble automatiske regler for UPnP-oprettede regler, men du er nødt til at huske selv at tilføje dem, når en ny tjeneste prøver at åbne en port.

Hvis du vil slå UPnP fra på Synology-routeren, skal du skifte til sektionen Local Network, blade ned til sektionen DHCP Server og sætte menuen “Enable UPnP” til Disabled. Din router har formentlig også nogle enkle redskaber til forældrekontrol.

Luk potentielle sikkerhedshuller ved at opdatere din routers firmware.

Archer VR900 er typisk for de fleste forbruger-routere derved, at dens valgmuligheder er ret begrænsede: Man kan indstille tidsgrænser for specifikke enheder på baggrund af deres MAC-adresser, og man kan lave simple indholdsfiltre til blokering ud fra URL eller bestemte ord.

Synology scorer højest i denne henseende: Åbn Package Center, og klik “Open” ved siden af forældrestyrings-Safe Access. Reglerne bliver knyttet til profiler, der kan være personer i dit hjem (herunder alle deres enheder), alle ikketildelte enheder på dit netværk eller dit gæste-Wi-Fi.

Manuelle portforwarding-regler er mere sikre end UPnP.

Når tildelingen er foretaget, kan du begrænse brugernes adgang til internettet til specifikke tidspukter på dagen eller indstille et maksimalt tidsrum pr. dag. Ligesom i Archer-routeren er der et webfilter, som kan blokere efter kategori såvel som efter domæne. Der er skabeloner til børn, gæster, ansatte og så videre, og dem kan man selv finindstille. Og man kan endda definere et sidelayout, som brugerne ser, når de bliver fanget af filteret.

Safe Access forsyner også Synology-brugere med yderligere beskyttelse mod phishing, malware og potentielt uønsket software via Threat Intelligence-databasen og Google Safe Browsing (der kræves en API-nøgle til sidstnævnte).

TAGS
Guide
It-sikkerhed
netværkssikkerhed
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S