Home » Bærbar computer » Stor bærbar med Intel Core i5-processor til moderat pris
Stor bærbar med Intel Core i5-processor til moderat pris

Stor bærbar med Intel Core i5-processor til moderat pris

Share

Her kan du få en 17,3″ bærbar computer med fin ydelse til fornuftige penge

MEDION AKOYA E7416 MD99585 er en stor 17,3″ bærbar med en low voltage Intel Core i5-processor. Det gør den relativt effektiv til mange opgaver, samtidig med at prisen på 3999 kroner stadig ikke virker alt for afskrækkende.

Den vil være til salg i danske ALDI-forretninger fra onsdag den 24. juni 2015.

De to store kendetegn

Udover at være udstyret med Windows 8.1, som gør den kvalificeret til gratis opgradering til Windows 10, når operativsystemet kommer på gaden den 29. juli 2015, så er der to kendetegn, der definerer MEDION AKOYA E7416 MD99585.

For det første er det selvfølgelig formfaktoren med en 17,3″ skærm, der vil tiltale nogle, specielt på grund af dens størrelse. Den vil af den årsag kunne fungere glimrende som en desktop replaceable, hvor den er tiltænkt at erstatte en stationær computer.

Den bærbare er dog helt i tråd med tiden blevet lettere og mindre kluntet end de tidligere tiders desktop replaceable computere. Med en vægt på 2,65 kg og en tykkelse på 2,79 mm er den ikke ligefrem en spirrevip, selv om den dog har bevaret en vis form for mobilitet, hvilket gør den lettere at tage med sig, omend det nok hovedsageligt bliver indenfor hjemmets fire vægge.

Skærmen har en opløsning på 1600 x 900 pixel, der er tale om et TN-panel uden touch understøttelse. Det er det kompromis, der har været nødvendigt for at få prisen ned i nærheden af de 4000 kroner, samtidig med at der anvendes en ret kapabel processor.

Skærmen har de sædvanlige begrænsninger, der kendes fra et TN-panel, hvilket blandt andet betyder, at de vertikale betragtningsvinkler er dårlige.
Skærmen er ellers rimelig lysstærk med en ganske udmærket farvegengivelse og et fint skærmbillede, blot man er rigtigt positioneret i forhold til skærmen.

Skærmen har en semimat overflade, der gør, at den er ufølsom overfor indkommende lys. Skærmen er med en pixeltæthed på 106,1 PPI ikke den mest detaljerede, det er lidt bedre end en HD-skærm på en notebook 15,6″, men ikke meget.

MD99585 er en fin bærbar, der ikke har nogen problemer med at håndtere e-mails, surfing og lettere gaming, specielt så længe der er tale om spil fra Windows Store, ligesom de fleste almindelige programmer afvikles ganske flydende. Den er også glimrende til at håndtere underholdningsbrug som film eller musik. Der er ingen tvivl om, at processoren, der spiller en stor rolle i alle computere, her spiller en endog større rolle for den samlede oplevelse af denne bærbare computer.

Det skyldes ikke mindst at udover processoren, så er den bærbare udstyret med 4 GB ddr3-ram, hvilket er relativt beskedent. Der er heller ikke noget dedikeret grafikkort indbygget. Man kan sagtens køre Windows 8.1 glimrende ud fra disse præmisser, man skal blot ikke forvente at MD99585 er den ideelle bærbare computer til tunge opgaver og krævende grafik.

MD99585 er udstyret med en Intel Core i5-5200U dual core-processor, der har en taktfrekvens på 2,2 GHz. Turbo Boost 2.0 understøttes, hvorfor hastigheden kan hæves dynamisk til 2,7 GHz ved behov. Hyper-Threading understøttes også i denne processor, der er fremstillet ved hjælp af 14 mm litografi.

Processoren scorer 40.7 gops (Giga Operations Per Second) i SiSoftware Sandras cpu-aritmetiske test. Det er en forholdsvis moderat score som sådan, men høj nok til at sikre, at denne bærbare computer ikke føles træg, når du udfører processor-intensive opgaver.

Den indbyggede Intel HD Graphics 5500 løsning giver de grafiske evner. Den har en taktfrekvens på 300 MHz, der kan stige til 900 MHz. Det er muligt at tilslutte op til to ekstra skærme, hvis man ønsker det. Grafikken er fin til almindelige opgaver, men brugeren skal ikke forvente at spille moderne spil, undtagen de mindre krævende titler. Dette skyldes i endnu højere grad skærmens opløsning.

Mest om konstruktionen

MD99585 er fremstillet i en plastiklegering, men den ser ikke desto mindre ganske elegant ud. Overfladen minder om børstet metal tonet i en titaniums lignende farve. Vi har dog observeret, at man skal være lidt forsigtig med overfladen, da den kan være lidt sårbar overfor ridser.

Tastaturet er forsænket, det er glimrende at skrive på og man kan også nemt hvile håndleddet på håndledsstøtten. Tastaturet har mellemstore taster med fin indbyrdes afstand, der forhindrer for mange tastefejl. Tasterne har medium lang vandring med en vis respons, der dog godt kunne have været mere mærkbar. Alt i alt er tastaturet rart at bruge, og det numeriske tastatur er en fin tilføjelse.

Den bærbare computer har en stor Clickpad, der kan deaktiveres, når man skriver – igen et positivt træk. Den er stor med integrerede museklik-funktioner og Windows 8.1 gestus kontrol. Clickpad opfører sig generelt, som den skal uden problemer i testfasen, dette gælder også for Windows 8.1 gestus kommandoer.

Skærmen er monteret på to solide hængsler, der har et fast greb på skærmrammen. Skærmrammen er lidt fremtrædende i forhold til skærmens overflade. Imellem de to hængsler træder den øverste del af batterihuset frem. Denne del er afrundet med et mat, lettere rustikt udseende, der supplerer designet fint. Selve batteriet er i øvrigt ikke så let at fjerne, som sædvanlig skal brugeren have fat i en skruetrækker for at gøre det.

Kabinettet på MD99585 er ikke helt afstivet, det kan vrides, når skærmen er oppe. Det er ikke udtalt for en 17,3″ bærbar, men vi ville have ønsket lidt mere stivhed alligevel. I lukket tilstand er der dog intet at bemærke, og den bærbare kan frit håndteres uden betænkeligheder.

Der er to højttalere, som sidder bag tastaturet. Materialet i dette område er det samme som på den øvrige del af den bærbare computer, men her er det delvist perforeret hen over højttalerne. Lyden fra højttalerne er typisk for en bærbar, man savner et homogent lydbillede og bassen er mere eller mindre fraværende.

Lidt mere om hardware

De indbyggede 4 GB ddr3 1600 MHz ram er tilstrækkeligt for mange, men det skulle være muligt at udvide ram-kapaciteten op til 16 GB hukommelse.

Den indbyggede harddisk har en kapacitet på 1 TB, hvilket er en god størrelse for en bærbar. Det er med til at gøre denne bærbare alsidig, når det kommer til anvendelsesmuligheder. Der er rigeligt med plads til programmer og data. Der er dog ikke tale om en specielt hurtig harddisk, hvilket vores målinger har vist.

I PCMark 8 storage testen klarer den 3099 point, hvilket slet ikke er så tosset, og dette må sikkert tilskrives den indbyggede 8 GB flash hukommelse. Ser man på HD Tune Pro 5.50 scoren og den personlige oplevelse, føles drevet dog lidt mere tungt i det.

I HD Tune Pro 5.50 har vi målt en gennemsnitlig læsehastighed målt over hele drevet på 87,6 MB/s, hvilket er en skuffende score for at være helt ærlig. I filtesten i samme benchmark har vi målt den sekventielle læsehastighed til 111,8 MB/s, mens den sekventielle skrivehastighed er målt til 114,3 MB/s. Det gør harddisken til en gennemsnitlig performer, når store datamængder skal flyttes til eller fra harddisken. Den gennemsnitlige adgangstid på 19,5 ms er ganske skuffende.

MD99585 har gode funktioner til prisen, der er et dvd/cd-brænder combo-drev, der understøtter dual layer medier. Det er ikke nødvendigt længere i notebooks at have et optisk drev, men mange brugere vil helt sikkert sætte pris på drevet. Mængden af forbindelser er fin, da MD99585 har to USB 3.0-porte, to USB 2.0-porte, HDMI-out, VGA og en SDXC kortlæser samt en 1 Gbit/s RJ45 ethernet-port.

Der er også et multi lydstik (mikrofon/headset). MD99585 er også udstyret med et Intel Wireless-AC 3160 netværkskort med tilhørende Bluetooth 4.0. Da 802.11ac standarden bliver mere og mere udbredt i private hjem, er det en god feature at have.

Et par supplerende benchmarks

MD99585 håndterer hverdagens brug fint, processoren er udmærket i stand til at håndtere en masse forskellige opgaver overbevisende. Så længe hukommelseskravene ikke er for høje, vil den bærbare håndtere moderate arbejdsbelastninger fint. Der vil være tidspunkter, hvor brugeren må vente på en opgave, det er ikke udelukkende på grund af harddisken, men sikkert i overvejende grad.

Men den generelle erfaring er, at der er saft og kraft til dagligdags opgaver.
Vi har brugt PCMark 7 og PCMark 8 for at evaluere systemets ydeevne. I PCMark7 fik vi en PCMark suite score på 3815 PCMarks. Dette er en moderat score, men den adskiller dog tydeligt denne bærbare fra deciderede budget-bærbare med svagere processorer.

I PCMark 8 kørte vi ′hjem′ og ′arbejds′ benchmarkene, begge med den konventionelle indstilling. Home-benchmarken viser systemets evne til at håndtere typiske dagligdags opgaver, der ikke er alt for krævende. Her scorer MD99585 2335 point, hvilket er en fin score uden at være overdreven god. Arbejds-benchmarken er endt med en score på 2840 point, hvilket viser, at MD99585 har alle de nødvendige kvaliteter til at håndtere dagligdags opgaver ganske godt.

De sidste målinger, vi har foretaget, er batterilevetiden, her har vi brugt Powermark benchmarken. I den balancerede test, der består af web browsing, video, spil og tekstbehandling, er batteriets levetid 3 timer og 28 minutter, mens batteriet varer 5 timer og 49 minutter i produktivitetstesten, som består af web browsing og tekstbehandling.

Dette er acceptable scores, men vi havde ærligt håbet på lidt længere batteritid specielt af produktivitets-benchmarken.


AKOYA E7416 MD99585
4

Alt om DATA siger

Alsidig 17,3″ bærbar med fin Core i5-processor og stor skærm i centrum, den klarer alle hverdagsopgaver fint, har fine features og en god pris.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AKOYA E 7416
AKOYA E7416
E 7416
E7416
Intel Core i5
MD 99585
MD99585
medion

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S