Home » Transport » Nu stopper din parkering automatisk, når bilen starter
Nu stopper din parkering automatisk, når bilen starter

Nu stopper din parkering automatisk, når bilen starter

Share

Hvis du har en ældre bil, kan du nu gøre den lige så ’smart’ som de nye og teknologisk avancerede biler. Telia og EasyPark er nemlig indgået i et nyt samarbejde omkring Telias teknologi ’Telia Sense Car’, som giver ældre biler internetopkobling og smarte funktioner. Med parkerings-app’en EasyPark som feature slipper bilejerne for at betale for meget for parkering. Så snart man starter bilen og kører fra sin plads, stopper parkeringsbetalingen automatisk

Du kender sikkert sådan en type, der ejer én af de dér nye, super smarte biler, der næsten kan tale med én. Sådan en bil, der fortæller dig, når den har brug for en tur på værkstedet – og endda guider dig derhen. Sådan en bil, der giver feedback på din kørsel, så du kan justere og køre mere økonomisk.

Men fortvivl ej, selvom du ikke ejer en topmoderne bil. For med den nye device Telia Sense Car kan du nu gøre din gamle bil lige så smart som en spritny bil. Når devicen installeres i din gamle bil, får bilen nemlig helt nye teknologiske muligheder med en række intelligente funktioner.

Telia Sense Car gør ikke blot køreturen, men også parkeringen smartere. EasyParks parkeringsapp er integreret, og det betyder, at man kun betaler for den tid, man reelt set parkerer – for så snart man starter bilen efter endt parkering, stopper betalingen helt automatisk. Med EasyPark slipper man desuden for at fumle med mønter og sedler.

Se også:  Ford tryller kaffe om til bildele

“Vi ønsker at gøre parkering så nemt og fleksibelt som muligt for så mange som muligt. Samarbejdet med Telia er et meget konkret skridt hen mod at skabe en fuldstændig automatiseret parkeringsoplevelse for rigtig mange bilister. Det handler om at gøre smarte løsninger tilgængelige for alle, uanset om man har en ny eller gammel bil.” fortæller Lasse Barsholm, landechef for EasyPark i Danmark.

EasyParks parkeringsapp kan også guide chaufføren til nærmeste p-plads i parkeringshus eller -kælder, så man sparer tid på at køre rundt og lede. Det gør det nemmere, billigere og mindre tidskrævende at parkere.
1,8 millioner intelligente biler og smarte parkeringer

Med Telia Sense Car bliver det muligt for biler helt tilbage fra 2001 at udnytte digitale teknologier, der hidtil kun har været forbeholdt topmodellerne fra verdens allerdyreste bilmærker. Det betyder, at stort set hele den danske bilpark kan blive opgraderet til at matche helt nye biler.

”Det her indeholder en lang række spændende perspektiver for en sikrere, sjovere og mere effektiv bilpark i Danmark,” siger Telias administrerende direktør Morten Bentzen og tilføjer: ”Potentielt er dette den største opgradering af den samlede danske bilpark nogensinde”.

Se også:  Den nye Golf er intelligent, online og elektrificeret

Digitaliseringen af 1,8 millioner biler vil også have markant betydning for trafikken i de danske byer.

“Snart lancerer EasyPark en ny funktion i appen, der kan vise bilister den smarteste vej til en ledig p-plads. Når det er fuldt integreret i størstedelen af den danske bilpark, kan det revolutionere den måde, vi kører på i byer,” siger Lasse Barsholm og fortsætter: ”I storbyer skyldes op mod 30 % af trafikken bilister, der søger efter ledige p-pladser. Så med en denne teknologi løser vi et problem for alle, der opholder sig i byen – uanset om de har bil eller ej.”

Underholdning, forsikring og vejhjælp

Udover at spare tid og penge på parkering med det nye system vil bilister også få en mere underholdende køretur. Telia Sense Car forsyner nemlig bilen med 4G Wi-Fi-hotspot, så man via sin mobil eller tablet får bedre muligheder for en sjov og hyggelig køretur.

Det er bilisten selv der vælger, hvilke services han eller hun ønsker at benytte sig af. På samme måde, som man selv vælger apps og ydelser til og fra på sin tablet og smartphone.

For at få glæde af den nye teknologi behøver man ikke allerede at være kunde hos Telia eller EasyPark.


TAGS
Bil
EasyPark
parkering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S