Home » Erhverv » Stol aldrig på en IoT-enhed
Stol aldrig på en IoT-enhed

Stol aldrig på en IoT-enhed

Share

Om blot få år tæller verdenen mere end 20 milliarder IoT-enheder, og alle rummer en IP-adresse, der udgør en potentiel sikkerhedsrisiko. På et øjeblik kan virksomheder lammes eller samfundsmæssig orden kan forvandles til apokalyptisk kaos – blot ved at tænde en kaffemaskine…!

Friske tal fra analysefirmaet Gartner Group understreger det, vi allerede godt ved, nemlig at antallet af Internet of Things Devices – de såkaldte IoT-enheder – vokser markant. Mindst lige så interessant er det imidlertid, at sammenlignet med traditionelle computer- og serverbaserede endpoints er væksten ikke bare markant, men ganske enkelt dramatisk.

Således siger tallene fra Gartner Group, at mens verden her i 2017 tæller sådan ca. 5,2 milliarder traditionelle endpoints samt 6,3 milliarder IoT-baserede endpoints, vil førstnævnte i 2020 være vokset beskedent til 5,6 milliarder, mens de internetopkoblede dimser i antal vil være eksploderet til imponerende godt 20 milliarder. Det vil givet være blandt de konsumbaserede enheder, at væksten vil være størst, men også i erhvervslivet og industrien benytter man i stadig større omfang IoT-enheder.

Se også:  Good bye Big Brother, hello Big Amazon.com
Virksomhederne er i skudlinjen

Dermed skal vi til at forholde os virkelig seriøst til it-sikkerheden, for hver gang der sættes strøm til en IoT-enhed med egen IP-adresse, åbnes der op for en ny, potentiel sikkerhedsrisiko. Den helt store udfordring er, at IoT-enheder til konsummarkedet er så billige, at producenterne er komplet ligeglade med sikkerheden. Der er ganske enkelt ikke indtjeningsmargin til f.eks. at etablere en hjemmeside, hvor brugeren kan hente de nødvendige sikkerhedsopdateringer. Samtidig skal de være plug-and-play, og i den sammenhæng nedprioriteres sikkerheden.

”På det seneste har vi imidlertid set IoT-truslen nå nye højder, og den påvirker nu også sikkerheden i industrien, hvilket kan vise sig at blive en seriøs udfordring for virksomheder. Ved at inficere IoT-enheder kan it-kriminelle nemt trænge ind i et isoleret, industrielt netværk. Derfor anbefaler vi, at virksomheder er særdeles opmærksomme på, hvorledes deres IoT-enheder anvendes og ikke blot forlader sig på enhedens sikkerhedsgaranti. Ellers kan det få seriøse konsekvenser,” siger Leif Jensen, der er nordisk direktør i Kaspersky Lab.

Se også:  Sikkerhedstruslen mod Mac er nu dobbelt så høj som mod Windows

TAGS
innovation
IoT
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S