Home » Netværk » Stofa-kunder får nyt giganet
Stofa-kunder får nyt giganet

Stofa-kunder får nyt giganet

Share

Tv- og bredbåndsselskabet Stofa er netop gået i gang med en omfattende opgradering af kabel-tv nettet. Det vil inden for det næste halvandet år give næsten 450.000 Stofa-kunder mulighed for at blive koblet på et fremtidssikret giganet

Stofa har netop skrevet kontrakt med den globale teknologivirksomhed Arris, der er blandt de førende i verden inden for kommunikationsteknologi. Sammen med komponentleverandøren Teleste skal Arris være med til at implementere giganet i kabel-tv nettet i antenneanlæg over hele landet.

Udover at muliggøre gigabit-internet, nye interaktive tjenester og kommende 4K tv-kanaler har opgraderingen også økonomisk og tidsmæssigt store fordele. Ved at udnytte det eksisterende net kan opgraderingen til giganet nemlig gennemføres ganske hurtigt og koster derfor også blot en tredjedel af omkostningen til at udrulle nyt fiberbredbånd.

“Vi kommer vi til at løfte vores kunder langt ind i fremtiden med det her. Den nye teknologi betyder, at kabel-tv nettet fuldt ud matcher de hastigheder, vi kan tilbyde på vores fibernet. Så ligesom vi har etableret et fremtidssikret fibernet i de dele af landet, der har døjet med dårlig dækning, får vi nu også fremtidssikret vores kabel-tv net i de øvrige dele af landet”, siger adm. direktør Ole Fruekilde fra Stofa.

Se også:  Vildt billigt mobilabonnement - 29,5 kroner for 5 timers tale / 5 GB data

Opgraderingen er så småt startet op i dele af Aarhus, og det betyder, at de mere end 40. 000 medlemmer i Antenneforeningen Aarhus i løbet af 2. halvår af 2017 bliver blandt de allerførste, der kommer til at nyde godt af det nye giganet. Der er desuden allerede indgået aftale om giganetopgradering med foreningerne Nyboe og Mølholm ved Vejle samt AN-TV i Aalborg, en af landets største antenneforeninger. Efterhånden som der laves aftaler med de øvrige antenneforeninger og -anlæg opgraderes kabel-tv nettet henover 2017-2018 i resten af landet.

Både internet og tv tager et kvantespring

Præcis hvilke internethastigheder Stofa kommer til at tilbyde, er ikke fastlagt. Men sikkert er det, at der kommer flere symmetriske internethastigheder med samme høje hastighed på download og upload. Det vil blandt andet gavne de mange danskere, der har hjemmearbejdspladser. Men giganettet giver også nye muligheder for tv og streaming:

Vi ved godt, at kapaciteten vil overgå danskernes nuværende internetforbrug. Men udviklingen går stærkt. Internetforbruget stiger cirka 35 pct. hvert år, og i takt med at vi alle sammen bruger nettet til flere og flere ting og får koblet flere og flere tv-bokse, iPads og musikanlæg på nettet, stiger behovet for stabilt og lynhurtigt bredbånd også. Ser vi nogle få år frem vil mange nok have højopløst 4K–indhold kørende på 3-4 skærme samtidig i hjemmet. Det vil stille store krav til internetforbindelsen, forklarer Ole Fruekilde.

Se også:  Stor test: Her er de fem bedste mobilabonnementer i 2020
Fakta om Stofas opgradering til giganet

• I forsommeren 2017 begynder Stofa på en omfattende opgradering af sit kabeltv-net (coaxnet) til den nye teknologistandard, Docsis 3.1 (Data Over Cable Interface Specification)
• Kabel-tv-nettet bygger på en fremtidsikret teknologi, som løbende videreudvikles
• Teknologien udvikles og fremtidssikres løbende, og anvendes af 400 millioner brugere på verdensplan – fortrinsvis i Europa og USA
• Stofas opgradering til Docsis 3.1 omfatter udskiftning af både hardware og software og vil give større mulighed for at optimere den løbende drift og undgå udfald.


TAGS
abonnement
bredbånd
Mobilt internet
Stofa
telefoni

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S