Home » Sikkerhed » Største sikkerhedstrusler i 2010
Største sikkerhedstrusler i 2010

Største sikkerhedstrusler i 2010

Share

Cloud- og virtualiseringsmiljøer bliver de mest udsatte it-områder næste år. Nettets ændrede infrastruktur vil åbne nye døre for cyberkriminaliteten

It-sikkerhedsfirmaet Trend Micro har netop frigivet rapporten ”Trend Micro 2010 Future Threat Report”, som kaster et blik på 2010. Den viser, at virtualisering og cloud-baserede tjenester bliver særligt udsat næste år

”Cyberkriminelle er tilpasningsdygtige og forstår at hægte sig på de nye trends i forsøget på at narre penge fra uskyldige internetbrugere. Anvendelsen af cloud-teknologi og virtualisering er blevet øget ude i virksomhederne, og det vil sandsynligvis tiltrække de cyberkriminelles opmærksomhed.

Cloud-baserede tjenester og virtualisering giver virksomhederne store fordele og har sparet dem for mange omkostninger. Men samtidig har teknologierne flyttet serverne uden for de traditionelle sikkerhedsområder. Vi forventer, at de cyberkriminelle enten vil forsøge at manipulere forbindelsen til eller angribe datacenteret og cloud’en direkte,” siger Kim Lindberg fra Trend Micro.

Se også:  Data tiltrækker flere data – skyen bliver hybrid

Nogle eksempler på trends og tendenser i 2010:

– Stort set al cyberkriminalitet handler om penge, og derfor er der ingen grund til at tro, at cyberkriminaliteten vil falde – tværtimod.

– Windows 7 kommer til at spille en vigtig rolle for e-kriminalitet, fordi systemets standardopsætning er mindre sikker end Vistas.

– De ondsindede programmer vil konstant ændre form fra time til time.

– De såkaldte drive-by-infektioner bliver mere almindelige. Et enkelt besøg på en “forkert” hjemmeside er nok til at blive smittet.

– Nye angrebsmetoder vil opstå i miljøer med virtualiseringen og i cloud’en.

– De såkaldte botnets vil vokse sig større.

– Virksomheder og sociale netværk vil fortsat blive udsat for hacking.

Tilliden i de sociale medier vil blive misbrugt af hackere

Sociale netværker kommer fortsat til at spille en stor rolle i spredningen af webtrusler. Især kendte menneskers konti på sociale sites forventes at blive hårdt ramt, fordi de bliver stadig mere attraktive at få adgang til.

Se også:  Lækker teknik: WD My Cloud Home Duo

”Sociale netværk er det perfekte sted at stjæle følsomme oplysninger, som kan bruges til identitetstyveri,” siger Kim Lindberg.

De globale trusler dør, men de lokale blomstrer

Trusselsbilledet har ændret sig, og man ser ikke længere ret mange globale angreb som fx Slammer eller CodeRed. I 2010 forventer Trend Micro derimod, at antallet af lokale målrettede angreb vil stige.

I takt med at antallet af nye domæner i lande og regioner som Rusland, Kina og den arabiske verden stiger, vokser også risikoen for phishing-angreb gennem duplikerede sites, hvor kyrilliske tegn bruges i stedet for lignende latinske bogstaver. Dette kan føre til imageproblemer for de ramte områder og er en stor udfordring for sikkerhedsfirmaerne.


TAGS
Cloud
Trend Micro
virus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S