Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Stilsikker ultrabook til moderat pris

Hvis Lenovo IdeaPad U310 var med i en krimi og deltog i en vidnekonfrontation, ville den være ildestedt, hvis gerningsmanden var en luksuriøs ultrabook. For den ser noget mere glamourøs ud, end prisen berettiger til.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Man skal ikke skue hunden på hårene, siges det. Udadtil er der intet ved Lenovos IdeaPad U310, der indikerer, at vi har at gøre med en ultrabook i omegnen af 5.000 kroner. IdeaPad U310 kan fås i flere forskellige konfigurationer.

Den testede ultrabook anvender en Intel Core i3-cpu og er derfor i den lavere ende af, hvad ultrabooks hidtil har kostet. Men det fratager den ikke noget, hvad udstråling angår.

Flot og frisk

Lenovo IdeaPad U310 minder i åbnet tilstand om noget, der er set før, men dette er en Windows-computer, en 13,3" ultrabook. Den er modsat de fleste ultrabooks i den størrelse ikke kileformet, og chassiset har samme tykkelse fortil som bagtil.

Konstruktionen er en blanding af aluminium og plastic, bagsiden af skærmen og bunden af chasisset er af aluminium. Siderne og indersiden består af plastic, men det ser stadig strålende ud.

De farveglade vil kunne glæde sig over, at man kan få låget i flere farver. Siderne er kendetegnet ved, at de er lidt konkave. Det minimalistiske udtryk står ikke alene.

Samlingskvaliteten virker god, og IdeaPad U310 er glimrende vridningsstabil. Vægten ligger på 1,7 kg, så det er ikke den letteste 13,3", men tung kan den vel heller ikke kaldes.

Flere udgaver

På ydersiden er det ikke lige til at se, men IdeaPad U310 findes i flere konfigurationer. Den tes- tede ultrabook havde en Intel Core i3-2367M dual core-cpu på 1,40 GHz.

Det betyder, at den indbyggede grafikkerne er Intels Graphics HD3000. Vælger man en model med Ivy Bridge-processor, vil den være en smule stærkere, især til grafik.

Den testede bærbare havde yderligere 4GB ddr3-ram og en harddisk på 500GB. Samt 32GB ssd, som hjælper med til at give en hurtigere og mere responsiv brugeroplevelse. Af andre features var der to usb 3.0-porte, en en usb 2.0-port, hdmi-port og kortlæser.

Ikke vildt, men nogenlunde, hvad man kan forvente af en ultrabook. Ethernet fandtes i 100Mbit/s-udgave, og der var også 802.11n-WiFi samt blue- tooth 4.0.

Brugeroplevelsen

Ydelsesmæssigt er der ikke tale om den kraftigste ultrabook. Det er forventeligt til prisen, men lad os se, hvorledes det står til med brugeroplevelsen.

IdeaPad U310 er domineret af en kæmpe multitouch-touchpad, der fungerer fint. Indimellem kan der dog forekomme en vis tøven i nogle situationer. Tastaturet er overvejende skønt at betjene.

Tasterne er store og med Lenovos kendte svagt konkave udformning. Der er god afstand mellem tasterne, og der er en ganske god mellemlang vandring. Eneste anke ved tastaturet angår tastaturbagpladen. Den gynger lidt med, når der tastes. Det ødelægger lidt af det ellers solide indtryk.

Skærmen er led-belyst og har en skærmopløsning på 1.366×768 pixels. Det er en ganske flot skærm at se på, dog er den refleksiv. Omgivelserne spejles derfor i skærmen. Den er heller ikke voldsomt lysstærk.

Middel ydelse

Den testede udgave af IdeaPad U310 er ikke så stærk som visse ultrabooks. Men den er rigeligt stærk til at surfe på og til almindelige hverdagsopgaver, der også inkluderer lettere gaming.

I PCMark Vantage målte vi scoren til 4.025 PCMarks. Det bekræfter, at der er tale om en normalt ydende bærbar, dog i den beskedne ende. Batterilevetiden endte på 5 timer og 58 minutter målt i læsetesten i Battery Eater 2.70 Pro. I den tunge test holdt batteriet i 2 timer og 38 minutter. Godkendt, men ikke super.