Test: Stilren 24”-skærm til lavpris

Test: Stilren 24”-skærm til lavpris

Share

Skærmproducenten AOC er aktuel med nye Style-modeller, som både er elegante nok til stuebrug og meget overkommelige i pris. Hvor er firmaet gået på kompromis?

Som et datterselskab af TPV – verdens største LCD-producent – er AOC søster til Philips-brandet og tilbyder et meget bredt program af computerskærme til ethvert tænkeligt formål.
I Style-serien er der lagt stor vægt på design og lækre detaljer, og de nye 24”- og 27”-modeller i denne familie ser dyre ud. Alligevel ligger den testede og ret højt specificerede I2481FXH på 24” i bunden af sin prisklasse. Alt om DATA pudser brillerne og ser på, hvordan det kan lade sig gøre.

Skærmen har de mest nødvendige tilslutninger. De vandret orienterede bøsninger matcher ikke rigtigt det diskrete og elegante design.

Skærmen har de mest nødvendige tilslutninger. De vandret orienterede bøsninger matcher ikke rigtigt det diskrete og elegante design.


Smal ramme og ips-panel
En smal ramme er den nemmeste genvej til en smart udseende skærm. I slukket tilstand er rammen omkring LCD-panelet på venstre, højre og øverste side af I2481FXH en blot 2,5 mm bred plastliste. Forneden vokser kanten til 15 mm, men selv det er ganske lidt. I tændt tilstand kan billedet ikke komme helt ud til rammen, så det bliver 5 mm mindre end teoretisk muligt på hver led, men vi taler stadig om seriøs slimline. Skærmens tykkelse er også anorektisk – 7,6 mm på det tyndeste sted, og den vejer en bagatel af 3,1 kg.

Se også:  Buet skærm giver masser af plads til dine spil

Selve LCD-panelet er baseret på ips (In-Plane Switching) teknologi, som er kendt for bred betragtningsvinkel og gode farver. Desuden har AOC valgt en AH (Advanced High Performance) variant med bedre farver, højere pixeltæthed og lavere energiforbrug – altså et helt moderne panel. Skærmens frontglas er mat og giver en god undertrykkelse af reflekser fra lyskilder i rummet.

Opløsningen er full HD med 1920 x 1080 pixel. Det lyder ikke af alverden i disse 4K/UHD eller højere tider, men det er stadig fint til 24”, så længe skærmen ikke skal bruges til avanceret videoredigering.

Ergonomi og brugervenlighed
Den nye AOC-skærm står på en asymmetrisk metalfod, som ser fantastisk ud på billeder og også er pæn i virkeligheden. Skærmen er fastgjort på foden med et vippebeslag, så den kan tiltes fra -3 til 20 grader lodret. Skærmens lave vægt gør den let at dreje, men den kan heller ikke justeres i højden, hvad der kan gøre det svært at ramme en korrekt ergonomisk arbejdsstilling.

Se også:  Test: AOC C3583FQ

Metalfoden er ikke umiddelbart aftagelig, og der er ikke gevindbøsninger på bagsiden til et VESA-beslag, som ellers kan være smart, hvis to eller flere skærme skal indgå i en mere professionel løsning i et hjemmekontor. Skærmen egner sig således ikke til væg-ophængning, hvad der i øvrigt ville være ret besværligt, da alle terminaler er vandret orienteret.

Del denne