Home » AOD Pro » Stigende krav til mobile workstations sender nye produkter på markedet
Stigende krav til mobile workstations sender nye produkter på markedet

Stigende krav til mobile workstations sender nye produkter på markedet

Share

Den mobile eller hybride arbejdsplads er blevet populær, men mange arbejdsopgaver stiller høje krav til computeren, og det betyder, at der skal pumpes flere hestekræfter ud i den mobile arbejdsstation

For mange er den traditionelle laptop en god løsning til at udføre hjemmearbejdet på. Men under pandemien er også de mere specialiserede arbejdsopgaver blevet sendt hjem. Mange virksomheder og medarbejdere har været glade for muligheden af at arbejde hjemme, eller have muligheden for det, men det stiller fornyede krav til den mobile workstation.

Lenovo sendte i sidste uge en række nye mobile workstations på gaden. Du finder omtalen af de nye Lenovo-workstations her. Men hvorfor er det marked interessant – er der ikke nok hestekræfter nok i den traditionelle laptop til ale brugere?

”Når vi kigger på den mere specialiserede software fra firmaer som Autodesk, Dassault, Siemens, Adobe og så videre, kan vi se, at der er brug for mere, eller en anden type ydelse, der dækker de nye funktioner og krav, som markedet stiller,” forklarer Johan Steffensen, Manager for Workstations Nordics hos Lenovo.

8K presser ydelsen

Som eksempel nævner han, at meget video i dag skydes i 8K, men skal optimeres til platforme som for eksempel Netflix, YouTube eller mere traditionelle, lineære Broadcast-tjenester.

Se også:  Acer CB282K [TEST]: Høj skærmkvalitet for pengene

”Denne type af opgaver kræver højtydende computere for at blive afviklet flydende og blive leveret hurtigt nok, og 8K-teknologien eksisterede ikke for bare få år siden,” pointerer Johan Steffensen.

Han forklarer, at en workstation også er relevant, når det handler om et andet område som 3D-modellering, der i stigende grad anvendes af blandt andet arkitekter, so vil vise deres modeller i VR, inden de får en godkendelse fra entreprenør og bygherre.

”Det betyder også, at der kommer flere krav til en ny form for ydelse. Desuden kan den slags funktionalitet spare meget i realiseringen af et projekt og reducere kompleksiteten af genberegning på grund af fejl i modellen. Set i dette perspektiv, så handler vores nye lineup ikke bare om at levere nye muligheder, men også om at hjælpe vores kunder med at reducere tiden fra idé til produktlancering, og ikke mindst spare penge og unødig brug af råmaterialer for at rette fejl,” siger Johan Steffensen.

Ikke for alle

Selvom alle arbejdsopgaver i en vis udstrækning kan nyde godt af en workstation, mener Johan Steffensen dog ikke, at de nye, højtydende workstations, er noget, alle hjemmearbejdspladser skal udstyres med.

”Selvom avancerede Excel-brugere nok kan få glæde af vores nye workstations, så forventer jeg, at hovedbrugerne er softwareudviklere, folk, der laver 3D-modeller, folk, der redigerer video, og andre højt specialiserede brugere,” mener Johan Steffensen og fortsætter:

Se også:  Asus ExpertCenter D900SA [TEST]: Fleksibel kasse med god power

”Den store fordel ved en professionel mobil workstation er det store turbo-boost fra en H-CPU, der leverer op til 5 GHz i en single core Intel i9-11850, i kombination med mange kerner – op til otte – med en høj basefrekvens til applikationer, der understøtter dette.”

Mere ydelse – stadig grøn

Flere kræfter og større ydelse betyder dog ofte, at der skal bruges mere energi, og umiddelbart passer det ikke ind i Lenovos strategi om bæredygtighed, som de har slået meget på gennem de sidste par år.

Men Johan Steffensen mener ikke, at der bliver ofret noget bæredygtighed med de nye, højtydende laptops.

”Med mulighederne i vores nye mobile workstations vil vi komme til at se, at der ikke længere er behov for både en laptop og en desktop. På den måde kan vi mindske belastningen af miljøet. Der er brug for halvt så mange enheder, og samtidig reduceres den samlede mængde strøm, også selvom den mobile workstation nok bruger mere strøm end en traditionel laptop,” slutter Johan Steffensen.


TAGS
Acer
Asus
Dell
HP
lenovo
workstation

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S