Home » Hovedtelefoner og højttalere » Stemmestyrede højttalere [TEST]: Nu skal du tale til din højttaler
Stemmestyrede højttalere [TEST]: Nu skal du tale til din højttaler

Stemmestyrede højttalere [TEST]: Nu skal du tale til din højttaler

Share

Du behøver hverken fjernbetjening eller mobiltelefon for at styre disse højttalere. Du kan bare tale til dem. Vi testede tre nye højttalere med indbygget stemmestyring

2018 var året hvor stemmestyring for alvor nåede frem til vore breddegrader. Google Assistant kom i en fuldt funktions-dygtig dansk version, mens Amazon sneg sig tøvende ind på det danske marked, med en Alexa, som kun snakker engelsk.
Gældende for begge assistenter er, at de kan integreres i produkter fra andre leverandører, så lige nu ser vi et væld af stemmestyrede højttalere dukke op i butikkerne. Vi kiggede nærmere på tre aktuelle modeller.

Styr hele hjemmet

En digital assistent i højttalere har først og fremmest den funktion, at du kan stemmestyre musikken. Som bonus kommer din højttaler samtidig til at fungere som en hub til dit smarte hjem. Har du eksempelvis smarte elpærer, termostater eller andre produkter, der understøtter den digitale assistent, kan du styre dem ved at tale til højttaleren. Samtidig er der mulighed for at oprette alarmer, kalenderaftaler og indkøbslister samt få trafikmeldinger, vejrudsigter og meget andet læst op af assistenten.

Se også:  B&Os vandtætte Bluetooth-højttaler byder på lidt af en overraskelse

Google Assistant og Amazon Alexa er imidlertid forskellige i måden de forbindes til din højttaler og integreres med dine øvrige produkter og tjenester på. Hvor Google har skabt et komplet univers, hvorfra alt kontrolleres, fungerer Alexa mere som et selvstændigt add-on, der primært har med stemmestyringen at gøre.

De to højttalere med Google Assistant, Citation 100 og WK7, behøver derfor ikke deres egen app. Hele opsætningen kan klares via Google Home-appen, som finder højttalerne så snart du har tændt dem, kobler dem på nettet og fører dig igennem opsætningen, hvor du blandt andet kan tilføje dine musiktjenester, hvis du ikke allerede har gjort dette.

Du vælger også, hvor i huset de er placeret, og har du flere højttalere vil du være i stand til at skabe et multirumssetup, så højttalerne kan spille enkeltvis eller samlet. Højttalerne behøver ikke at være af samme slags eller mærke. De to, vi testede fra Harman Kardon og LG, kan snildt indgå i et fælles setup.

Se også:  B&O Beosound Balance [TEST]: Hundedyr streaminghøjttaler giver harmoni i stuen

Med Alexa, som Zipp 2 er forsynet med, skal konfigurationen gå gennem Libratones app, før du kan klare resten i Alexa-appen. Her kan du tilføje skills som eksempelvis opkobling til dine musiktjenester. Muligheden for at gruppere enheder og lave multirumssetup findes faktisk også hos Alexa, men er ikke tilgængeligt for danskerne endnu.

Sammenkobling med andre højttalere kan dog godt lade sig gøre, men kun hvis der er tale om andre Libratone-højttalere, da det sker via producentens eget lukkede SoundSpace-system.

Hold tungen lige i munden

For at aktivere stemmestyringen er det enten at sige “Hey Google …”, eller i Libratones tilfælde klikke på højttaler-ikonet, efter-fulgt af din kommando. Sig eksempelvis “… spil Jimi Hendrix på Spotify” eller på Libratone “… play Jimi Hendrix on Spotify”. Så spiller højttaleren noget med Jimi Hendrix.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
digital assistent
Google Assistant
stemmestyring

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S