Home » Hovedtelefoner og højttalere » Steelseries Arctis 5 [TEST]: Steelseries genopfinder sig selv med nyt headset
Steelseries Arctis 5 [TEST]: Steelseries genopfinder sig selv med nyt headset

Steelseries Arctis 5 [TEST]: Steelseries genopfinder sig selv med nyt headset

Share

Steelseries har taget højttalerenhederne fra deres hidtidige topmodel og smidt i alle modeller af deres nye Arctis headsetserie. Lyden er altid i top, graden af udstyr afhænger af modellen

Vi har her testet Steelseries midterste model Steelseries Arctis 5, men i realiteten kan man forvente samme overordnede lydkvalitet af såvel Arctis 3 og Arctis 7. Der anvendes også samme kvalitets mikrofon på alle tre modeller. Samlet set må det betegnes som værende enestående.

Det er også aggresivt prissatte headsets, uanset hvilken model man kigger på. Vælger man Arctis 5, som vi kigger på her, får man i tilgift til Arctis 3 en diskret RGB-lysring, der omkranser ørekoppen, DTS Headphone X7.1 surround, og endelig en USB-baseret ChatMix-box med drejeknap til regulering af balancen mellem spillyd og chat-volumen for bedre kommunikation i online spil.

Vellyd i enhver situation

Når man ved, hvilke kvaliteter Steelseries højttalerenheden S1 åbenbarede i virksomhedens hidtidige topmodel, er det ikke underligt, at forventningen til dette headset var højt.

Steelseries har fintunet lyden til Arctis-serien, og resultatet kan bestemt lade sig høre. I sit udgangspunkt er der tale om et gamingheadset, hvilket også tydeliggøres af surround-understøttelsen. Men Steelseries lægger vægt på, at der er tale om et headset, der med lige så stor selvfølgelighed skal kunne bruges til musik, film og spil over en bred kam. Det er selvfølgelig meget godt, men det er faktisk lykkedes.

Se også:  Prisstærkt gaming-headset i bæredygtigt design

Uden i øvrigt at drage sammenligninger til high end audio headsets, så er Arctis 5 et gennemmusikalt gamingheadset, der sprænger grænsen for, hvor godt et gamingheadset mestrer lydreproduktion i alle dets facetter.

Headsettet har en god bund med et basniveau, der kan være  temmelig tungt og kontant, når der er behov for det, som i spil. Men bassen er ikke på samme måde kunstigt forstærket som på visse gamingheadsets. Bassen er i øvrigt stram af natur.

Det tonale lydbillede virker samtidigt meget homogent for et gamingheadset. Mellemtone og diskant er velbalanceret og fremstår klar i lydbilledet. Med Arctis 5 har man et headset, man kan anvende til alt, og hvor man kan være sikker på, at bassen er tilstede, hvis den er det i originalen.

Surroundsound-oplevelsen i de spil, vi har prøvet, har været blandt den bedste med et virtuelt surround gamingheadset. Det når naturligvis ikke, hvad man kan opnå med et surround højttalersæt. Men man får en virkelig god hjælp til at orientere sig om, hvor fjenderne er.

Mikrofonen er, som lovet, den bedste mikrofon, vi har oplevet på et gamingheadset. Den er retningsbestemt og sikrer en krystralklar gengivelse af din stemme, mens uvedkommende støj effektivt sies fra.

Se også:  Duel på hovedtelefon-teknologi: Gaming versus hi-fi

Den integrerede ChatMix-box kan også anvendes som ekstra volumenkontrol. Den er udstyret med en USB-port, sidder på sit eget USB-kabel og kan skiftes ud med et 3,5 mm 4-polet minijackstik, når man skal anvende mobile enheder.

Den er ikke så stor og vejer ikke meget, men hvis man placerer den rigtigt på et fast glat underlag, er den rimelig let holde styr på, takket være gummibelægningen nedenunder.

Komfort i højsædet

Bærekomforten er et af de vigtiske kvaliteter ved et headset, i hvert fald hvis man bærer headsettet i flere timer. Steelseries Arctis 5 lever op til tidligere modellers umiddelbare komfort.

Ørekoppen dækker hele øret og sidder komfortabelt på ørerne uden at presse, også hvis man bærer briller. Hovedbåndet kan justeres med velcro, således at det passer til hovedstørrelsen for optimal støtte og komfort.

Headsettet sidder ikke som klistret til hovedet, hvilket nogle måske vil savne. Til gengæld sikrer ørepudernes nye AirWeave, at ens ører ikke koger op, uanset hvor længe man har headsettet på. Så den slår Steelseries 800 på den samlede komfort, hvilket ellers er ret svært at gøre.


  • Features
  • Lydkvalitet
  • Komfort
  • Kvalitetsindtryk
  • Surround
  • Pris
5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Arctis 5 er et brag af et gaming-headset til prisen. Man får et headset, der i den grad overbeviser på lydsiden. Den har en kraftfuld lyd med gode surround-egenskaber og for et gamingheadset en meget musikalsk natur. Komforten er også i top, så den får redaktionens fulde anbefaling.«

nøgletal
Pris: 899 kr.
Tilslutning: Kablet analog + USB
Enheder: 40 mm
Frekvensområde: 20 – 22.000 Hz
Impedans: 32 Ώ
Følsomhed: 98 dB
Surround: DTS Headphone X7.1
Vægt: 305 gram (kun headset)
Platform: Mac, pc, PlayStation, Xbox, VR, Mobil
Mikrofon: Følsomhed: -48 dB

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Gaming-headset
SteelSeries

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S