Home » Stationær computer » Stationær computer til fordelagtig pris klarer lidt af hvert
Stationær computer til fordelagtig pris klarer lidt af hvert

Stationær computer til fordelagtig pris klarer lidt af hvert

Share

Hvis behovet er en god alsidig computer til en fordelagtig pris, der kan klare lidt af hvert, er her et forslag

Det er ikke alle computerbrugere, der har behov for uanede kræfter til de opgaver, som deres computer er tiltænkt at udføre. MEDION AKOYA E2220D MD8382 er en oplagt mulighed, hvis prisen er et vigtigt købsargument.

Den stationære computer, der bliver sat til salg i danske ALDI-forretninger fra onsdag den 3. september 2014 til 2999 kroner, kan dog mestre en række forskellige opgaver. Trods den beskedne pris er det ikke en bundskraber, når det kommer til ydelse, den kan klare en del mere end de letteste opgaver såsom surfing og kontorarbejde.

De grundlæggende egenskaber

MEDION AKOYA E2220D MD8382 er en stationær computer, der ikke fylder alverden på skrivebordet. Det er samtidig også en computer, der bedst passer til køberen, der ikke senere får behov for at udbygge computeren. Dertil er mulighederne ret begrænsede.

Der medfølger et kablet tastatur og ditto computermus.

Computeren har dimensionerne 18 cm x 37,5 cm x 41,5 cm, der er et indbygget dvd/cd-brænder-drev, der optager den ene tilgængelige eksterne 5,25″ drevplads.

Fronten er lavet af sort plast med en blank sort piano-finish. Kabinettets sider er også sorte, men lavet af mat stål. Fronten er udstyret med en USB 3.0-port, en USB 2.0-port, en multi-hukommelseskortlæser og en mikrofon-indgang samt udgang til hovedtelefon.

Disse tilslutningsmuligheder er fornuftigt placeret nær toppen af computeren, hvilket gør det let at nå dem, hvis computeren placeres på gulvet.

Computerens indre tilbyder ikke en masse muligheder for at installere ekstra hardware i nævneværdig grad, dels på grund af computerkabinettets relativt beskedne størrelse, men mest på grund af det anvendte bundkort.
Det er dog muligt at installere en ekstra harddisk, hvis ønsket. Der er to ddr3 dimm-sokler, hvoraf kun den ene fra fabrikkens side er besat af en 4 GB ddr3 1600 MHz hukommelsesmodul fra fabrikken.

Det er derfor forholdsvis let at udvide mængden af hukommelse. Den i processoren befindende hukommelseskontroller understøtter op til 32 GB hukommelse, afhængigt af hukommelsestype.

Computeren er ′født′ med et dedikeret grafikkort, og selv om det er muligt at udveksle dette grafikkort med et andet grafikkort på et tidspunkt, er det tvivlsomt om det ville være interessant for de fleste købere af MD8382.

Netværksunderstøttelsen er en af styrkerne ved denne stationære computer, den har en 1 Gbit/s ethernet-port, men der er også indbygget 802.11n Wi-Fi til 2,4 GHz-båndet og WiDi understøttes.

Grundlæggende hardware og ydelsen

MD8382 er som prisen røber placeret i kategorien, der må betegnes som værende et budgetkøb. Den er derfor forståeligt nok ikke udstyret med en firkernet processor, harddisken er heller ikke videre stor efter dagens standarder, men samlet set bør den være en passende computer for mange computerbrugere.

Selv om MD8382 ikke er et sandt kraftværk af en computer, er der tale om en god allround computer, som kan bruges til en masse forskellige formål.
Der anvendes en Pentium G3240 dual core-processor med en taktfrekvens på 3,10 GHz, der er ikke Hyper Threading eller Turbo Boost.

Man kunne foranlediges til at tro, at det er en temmelig svag processor, men det er ikke ligefrem tilfældet. Processoren scorer 33,6 GOPS (giga operationer i sekundet) i den aritmetiske cpu-test i SiSoftware Sandra 2014.

Selv om det er langt fra de virkeligt stærke processorer, er det en god processor til mellemkrævende opgaver. Den baserer trods alt på Haswell- arkitekturen og er ikke en low voltage-processor.

Hukommelsesbåndbredden er ikke et af de stærke punkter i MD8382, det skyldes til dels, at der kun er installeret ét hukommelsesmodul. Det ses tydeligt i hukommelsen Benchmark-testen i SiSoftware Sandra med en score på 8,42 MB/s.

Samlet set er en af de største styrker ved MD8382 den fornuftige hardwaresammensætning. Den 1 TB Seagate-harddisk har en rimelig størrelse, der giver mulighed for plads til programmer, data, billeder og lignende. Der er selvfølgelig harddiske i dag, der er meget større, men til prisen for computeren er det passende.

Harddisken er på den ene side ikke så hurtigt som en SSD, men man skal ikke undervurdere hastigheden af harddisken i MD8382. Hastigheden for harddisken er blevet målt med HD Tune Pro 5.50. Den gennemsnitlige overførselshastighed på 167,3 MB/s målt over drevet fra ende til anden er virkelig god for en traditionel harddisk.

Filtesten i samme benchmark viser en virkelig imponerende sekventiel læsehastighed på 196,0 MB/s. Den sekventielle skrivehastighed er imponerende 191,1 MB/s. Den gennemsnitlige søgetid på 15,7 ms er også meget fin for en traditionel harddisk.

Den moderate stærke processor, og den hurtige harddisk fungerer fint sammen, og det gør at MD8382 føles ressourcefuld i mange situationer, hvor harddiskens hastighed er afgørende.

Vi har også målt den generelle ydelse med PCMark 7, her scorer MD8382 3830 PCMarks. Det er i første omgang ikke en direkte imponerende score, men på den anden side viser det, at MD8382 adskiller sig fra svage løsninger baseret på en low voltage-processor. ′Computational′ subscoren på 9862 point er overbevisende, ligesom ′Creativity′ scoren på 4990 point er ganske godt.

Dedikeret grafikkort

En ting, der virkelig adskiller denne computer fra mange billige computere på markedet, er, at der er monteret et dedikeret Nvidia GeForce GTX750 DirectX11.2 grafikkort med 1 GB ddr5- hukommelse i computeren.

Det er også medvirkende til den respektable score i PCMark. Og det giver MD8382 en ekstra punch i grafiktunge opgaver, i forhold til de fleste computere ved der benytter sig af CPU-baseret grafik.

Grafikkortet har DVD-D, VGA og HDMI-port, og brugen af tre tilsluttede skærme understøttes, grafikkortet er desuden G-Sync klar. Sammenlignet med high end-grafikkort fra Nvidia, er grafikkortet ikke så stærkt, men det er i stand til at spille de fleste computerspil i full HD-opløsning med forholdsvis gode kvalitetsindstillinger.

Grafikkortet kan ikke omdanne MD8382 til en egentlig gaming-computer, men en score på 8573 3DMarks i 3DMark Sky Diver er nu slet ikke så ringe endda.

Fint kompromis

MD8382 tilbyder som antydet et rigtigt godt kompromis mellem værdi og ydeevne, med vægt på værdi for pengene. Det er en god allround-stationær computer, der passer perfekt til den gennemsnitlige computerkøber, der søger en computer, der kan støtte hans daglige behov uden megen ståhej. MD8382 er lige så velegnet til daglige produktivitetsopgaver, som den er egnet til at håndtere underholdningsformål. Der er også plads til lejlighedsvis gaming på et ikke alt for intensivt niveau.

De sidste detaljer, der skal omtales, er tilslutningerne på bagsiden af MD8382, som omfatter 4 USB 2.0-porte, førnævnte 1 Gbit/s RJ45 ethernet-port og tre audiostik, hvoraf to er multi-lydstik til det indbyggede 6 i 1-lydkort.

Den indbyggede USB 3.0 MEDION dockingstation på toppen er en anden funktion, der kan være belejlig, hvis man vælger at udnytte dens tilstedeværelse. Her kan brugeren tilslutte en ekstern MEDION HDDrive2Go harddisk til computeren, uden at skulle bekymre sig om kabler.
MD8382 har en anden fin kvalitet, den er ret stille i normalt brug, den er hørbar til tider, men det er generelt på et beskedent niveau.
Softwarepakken udgøres denne gang af MEDION MediaPack software samt Home Cinema Suite med Cyberlink-programmer.


AKOYA E2220D MD8382
4

Alt om DATA siger

Kompromisets kunst samlet i en stationær computer til hverdagsbrug

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Akoya
E2220D
MD8382
medion
pentium

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S