Home » Forskning » Stærkere elektronik i hjemmet
Stærkere elektronik i hjemmet

Stærkere elektronik i hjemmet

Share

Et nyt samarbejde mellem nogle af de største computerfirmaer kan afgøre, hvordan du i fremtiden bruger ny, smart hardware.

Samarbejdet hedder Linaro og er organiseret som et ikke helt almindeligt not-for-profit firma. Not-for-profit betyder ikke, at der ikke er store økonomiske interesser bag det.

Det er dannet af firmaerne IBM, Texas Instruments, Samsung, Sony Ericsson og chipfirmaet ARM.

Formålet med firmaet er at udvikle Open Source software, der skal gøre det meget lettere at bruge Linux på såkaldte SoC-systemer. SoC står for System on a Chip og betyder et næsten helt integreret system på en enkelt chip.

I virkeligheden er Linaro et stort skridt i kampen om vores fremtidige elektronik. Alt tyder nemlig på, at den form for SoC, som ARM laver, vil blive en central del i mange af de ting, vi kommer til at bruge i fremtiden.

Det sker, fordi vi gerne vil have bedre apparater, og en af måderne vi kan få dem på, er ved at give dem en ordentlig brugerflade og mulighed for at gøre flere ting.

Se også:  Nu kommer Google med sin egen mobilprocessor

Hvis vores køleskab både skal huske, hvad der er i det og kunne vise det til os, skal det have en temmelig avanceret SoC i sig – især hvis det også skal opdatere sin egen website, så vi på vej hjem fra arbejde kan tjekke indholdet.

Men også din bils elektronik, dit fjernsyn, din elektroniske plæneklipper, energiforsyningen i dit hjem, børnenes legetøj, din cykel og alle mulige andre ting vil sandsynligvis få indbygget en avanceret form for elektronik.

[pt id=’2009238′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Linaro”‘]

Linaro

Linaro handler om, hvem der skal levere hardwaren til det. ARM vil gerne, men da de ikke selv laver software, har de brug for, at andre gør det. Formålet med Linaro er at gøre det let for andre at lave Linux-systemer, der kan køre på alle mulige systemer.

Se også:  ARM tager over

Når IBM, Samsung, Texas Instruments og Sony Ericsson er interesseret, er det fordi, de gerne vil lave hardware uden at skulle betale licens til for eksempel Microsoft for at bruge en eller anden form for Windows.

Windows ville ellers være naturligt at bruge, fordi de fleste af os allerede kender brugerfladen.

Microsoft og Intel har da også kastet sig ind i konkurrencen for fuld skrue. Det har de gjort ved at vokse nedad med Intels Atom-processor, der bliver stadig mindre og kraftigere.

Hvis udviklingen fortsætter, så vil det være muligt at køre Windows 7 på en Atom-processor på en mobiltelefon – eller et køleskab.

Under alle omstændigheder er Linaro et klart budskab om, at der ikke går mange år, før vi ser avanceret elektronik mange flere steder i vores dagligdag.


TAGS
ARM
Linaro
SoC

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S