Home » Tablet » Dell Latitude 5285 [TEST]: Det stærke alternativ
Dell Latitude 5285 [TEST]: Det stærke alternativ

Dell Latitude 5285 [TEST]: Det stærke alternativ

Share

Hvis du overvejer en anden løsning end en af de tablets, vi tester på de foregående sider, men kan lide tablettens mobilitet, skal du overveje en 2 i 1-computer som denne nyhed fra Dell

2 i 1-computeren bliver stadig mere populær og hurtig og er medvirkende til at presse tabletten – hvilket man forstår, når man har denne Dell Latitude 5285 mellem hænderne.

Der er tale om en high end-model i den noget dyrere klasse, men så får du også en maskine, der kan bruges til rigtig mange opgaver. På den måde er det nemmere at sluge, at prisen lige ryger over på den dyre side af 10.000 kroner.

Dell Latitude 5285 egner sig som både arbejdscomputer og som tablet til alle de ”sjovere” opgaver som streaming af film, afspilning af musik osv. Du klikker bare tastaturet af og bruger skærmen som (en lidt tung) tablet.

Latitude 5285 er et af producentens nye skud på stammen rettet mod business-folket, og den demonstrerer, hvorfor mange foretrækker en 2 i 1-computer frem for en tablet. Her får du en ægte bærbar computer med Intel Core i5-processor og ikke mindst et rigtigt godt tastatur.

Se også:  Er en Chromebook et godt alternativ til en Windows-bærbar?

Det er ikke spor svært at klikke skærmen af, og selv som tablet er Dell Latitude 5285 en fuldblods bærbar med trykfølsom skærm. Skærmen er endda større end på traditionelle tablets, nemlig 12” og med full HD-opløsning. Den er beskyttet af Gorilla Glass.Modsat en tablet får du her også et 128 GB stort ssd-lager, så der er masser af plads. Læg dertil 8 GB hukommelse.

Windows versus Android

Men inden du glemmer alt om at købe en ægte tablet og begynder at spare op til den lækre Dell Latitude 5285 eller en af dens konkurrenter, skal du huske, at her er tale om en Windows-computer, der blot også kan fungere som tablet.

Og uden Android som styresystem bliver det hele lidt mere bøvlet i hverdagen. For selvom du kan det meste med Windows og endda kan få nogle apps, så er der mange områder, hvor du ikke har helt samme fleksibilitet som med Android.

Se også:  Guide: 5 billige tablets til sjov og hjemmeundervisning

Nogle streamingtjenester fungerer bedst med en Android- eller iOS-app, og selvom du også kan streame fra din internetbrowser på Dell-computeren, så er der mange funktioner, der ikke findes.

Vi har ofte oplevet, at bestemte streamingtjenester kører bøvlet og dårligt via en computers browser, men fremragende via en app over for eksempel Chromecast. Det er ikke så lige til at bruge en pc til mobiltilpassede tjenester, og netop derfor kan det for mange af os stadig være en rigtig god løsning at have både en ægte tablet og en lille bærbar computer.

Dell Latitude 5285 og andre tilsvarende løsninger har heller ikke alle de samme muligheder, hvis du vil filme og tage billeder. Til gengæld er Windows-pc’en på hjemmebane, når du vil skrive tekster, oprette regneark eller skabe præsentationer. Og handler det om tungere programmer til billedbehandling og lignende, er der ingen vej uden om en rigtig computer. 


Dell Latitude 5285
  • Kvalitet
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Sammenfatning

Dell Latitude 5285

Processor: Intel Core i5
Hukommelse: 8 GB
Harddisk: 128 GB SSD
Skærm: 12”, full HD
Dimensioner: 292 x 208,8 x 9,76 mm (uden tastatur)
Vægt: 860 gram (uden tastatur)
Pris: 10.815 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
2-i-1-computer
Bærbar
Dell
Hybridcomputer
Tablet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S