Home » Stationær computer » Stærk computer med balanceret hardwaresammensætning
Stærk computer med balanceret hardwaresammensætning

Stærk computer med balanceret hardwaresammensætning

Share

En stationær computer, hvor hardwaremixet som her er vellykket, kan løfte brugeroplevelsen betragteligt.

En ting er at samle en computer med megen regnekraft, hvilket er udmærket i sig selv. Hardwaresammensætningen bliver dog vigtig, hvis man ønsker at kunne udnytte denne regnekraft i bredeste forstand.

Lægger man også vægt på, at computeren skal være endnu mere fleksibel, og eksempelvis med fordel kunne bruges til computerspil, er udfordringen større og prisen uvægerligt også.

At det kan lade sig gøre at sammensætte en stationær computer ud fra disse forudsætninger til en overkommelig pris på 4699 kroner er MEDION AKOYA P5395D MD8844 et glimrende eksempel på. Den stationære computer kan købes i danske ALDI-forretninger fra onsdag den 26. november 2014.

Til den pris får man en computer med en stærk firkernet processor, ekstra ram i forhold til budget-modellerne og en fornuftig stor harddisk. Der er desuden blevet plads til et GeForce grafikkort med 2 GB dedikeret hukommelse.

Inden vi kigger på computeren og dens bestanddele, må det siges, at denne computer ligner et godt valg, hvis man søger en stationær computer med allround egenskaber på et ret højt plan, samtidig med at den skal være til at betale. Eneste udtalte begrænsning er, at det er begrænset, hvad man kan installere af ekstra hardware i computeren.

Hardwaren komplimenterer hinanden godt

MEDION AKOYA P5395D MD8844 har en god ydelse, det genspejles i en fin hardwaresammensætning. Den ekstra systemhukommelse i forhold til normalt i MEDION-computere og den store harddisk er med til, at man som bruger fuldt ud kan drage fordel af computerens indbyggede kræfter.

Hjertet i MD8844 er en Intel Core i5-4460 Quad Core-processor, der har en arbejdsfrekvens på 3,20 GHz, dette kan stige til 3,40 GHz, når det er nødvendigt takket være Turbo Boost-teknologien. Der er ingen understøttelse af Hyper Threading. TDP lægger på 84 watt, hvilket er en normal værdi for Intels desktop-processorer.

Forskellen mellem denne processor og Intels stærkere processorer i den høje ende af Intels “normale” processor-linjer er manglen på Hyper Threading, som har den største effekt, når der anvendes software, der effektivt kan håndtere multitråede opgaver. Den anden afgørende forskel er den noget lavere arbejdsfrekvens i forhold til Intels normale high end- processorer.

Processoren understøtter instruktionssættene SSE 4.1/4.2 og AVX 2.0.Den integrerede grafikløsning er Intel HD 4600 Graphics, der blandt andet understøtter Intels Quick Sync Video-teknologi. Den CPU-baserede grafikløsning er udmærket, den har en grundlæggede frekvens på 350 MHz, der kan stige til 1,1 GHz når belastningerne tager til. Men MD8844 er også udstyret med et dedikeret Nvidia GTX750 Ti grafikkort. Det er naturligvis en meget mere kraftig løsning, specielt når det kommer til evnen til at håndtere computerspil.

Processorens rå ydelse har vi målt ved hjælp af SiSoftware Sandra 2014, hvor den CPU-aritmetiske test viste at MD8844 scorede 79,52 GOPS (Giga operationer i sekundet). Det er en rigtigt flot score, der viser at processoren hører til blandet de stærke på markedet og ikke langt fra de allerstærkeste. Her tænker vi dog ikke på Extreme udgaverne, der er en helt anden liga også prismæssigt.

Der er 8 GB DDR3 1600 MHz indbygget hukommelse, det passer fint til en computer som denne, der er udstyret med en kraftfuld processor. På den måde kan man udnytte computerens kræfter også i hukommelsesintensive applikationer, hvor mængden af hukommelse kan blive flaskehalsen, der bremser ydelsen.

Det vil også være muligt for køberen at installere mere hukommelse senere, da hukommelseskontrolleren i processoren understøtter op til 32 GB hukommelse. Den største fordel ved at installere en ekstra 8 GB ramklods ville i hvert fald teoretisk være, at computeren derefter kunne arbejde i dual channel mode. Som det er nu, er der kun en ramklods til stede, hvilket gør, at hukommelsesbåndbredden er på relativt beskedne 9,90 MB/s.

I PCMark 7, som viser systemets ydeevne inklusive diverse subscores for forskellige arbejdsopgaver scorede MD8844 4401 PCMarks, det er en fin score. Den kreative score på 5899 point, og computations-scoren på 13.038 point hører til i den absolut godkendte ende af skalaen.

Grafikkort og drev

Det installerede Nvidia GeForce GTX750 Ti DirectX11.2 grafikkort med 2 GB dedikeret ddr5-hukommelse sørger for, at MD8844 også er ganske egnet til at håndtere computerspil. Grafikkortet, der hører til i mellemsegmentet af grafikkort, gør MD8844 i stand til at levere en anstændig ydelse i full HD-opløsning.

Computeren klarer computerspil med glimrende overskud, så længe det ikke er en af de mest krævende spiltitler, og det ikke er et krav, at alle spil skal kunne spilles ved allerhøjeste kvalitetsindstillinger. Grafikkortet har også en anden dyd; det er relativt stille i forhold til mange andre grafikkort. Grafikkortet er udstyret med HDMI-out og en DVI-D-stik samt et VGA-stik.

Vi har målt den grafiske ydelse med 3DMark Sky Diver og 3DMark Fire Strike benchmarks. Her scorede MD8844 11.283 3DMarks i Sky Diver- testen og 3.748 3DMarks i Fire Strike-test. Det viser, at MD8844 er velegnet til at klare computerspil, selvom MEDION ikke slår på disse egenskaber, men snarere kalder den for en computer til underholdningsbrug.

Computeren er udstyret med en SATA 6.0 Gb/s harddisk på 2 TB. Det er langt fra det største drev på markedet i dag, men det er alligevel en størrelse, hvor de fleste vil føle, at de har rigeligt med plads til rådighed. Drevets ydelse er heller ikke at kimse af, vi har målt hastigheden af drevet ved hjælp af HD Tune Pro 5.50. Her måltes den gennemsnitlige overførselshastighed til 150,7 MB/s målt over drevet fra ende til ende.

Det er en ganske fin score. Filtesten i samme benchmark viser en endnu mere imponerende sekventiel læsehastighed på 177,4 MB/s. Den sekventielle skrivehastighed er i samme omegn med 173,2 MB/s. Den gennemsnitlige søgetid for harddisken er 14,6 ms, hvilket så absolut er i den bedre ende, når vi taler om en traditionel harddisk. Harddisken er hurtig nok til at være et stort aktiv for denne stationære computer, samtidig med at den tilbyder en hel del lagringskapacitet.

Traditionelt udseende og traditionelle egenskaber

Designet følger MEDIONs opskrift for, hvorledes stationære computere tager sig ud for tiden. Det er om en ret kompakt Windows 8.1-computer med dimensionerne 18 cm x 37,5 cm x 41,5 cm (BxHxD). Den fylder således ikke ret meget, hvorfor den er let at placere, uanset om det er under bordet eller på bordet.

Computerkabinettet er fremstillet i en blanding af metal og plastic, selve rammen er udfærdiget i stål med en sort pianoblank front og top i plastic, samt matte sorte sider fremstillet i metal. Fronten spidser til på midten, og der er en enkelt 5,25″ ekstern drevplads. Her er fra fabrikkens side monteret et optisk dvd/cd-brænder Dual Layer multidrev.

På fronten er der en USB 3.0-port, en USB 2.0-port, en multikortlæser samt et stik til mikrofon og et 3,5 mm minijackstik til headset. Tilslutningerne er placeret øverst på kabinettets front, hvilket gør, at de er lette at nå, hvad enten computeren står på gulvet eller på bordet.

Bagpå er der 4 USB 2.0-porte, der er en RJ45 1 Gbit/s ethernet-port, samt stik til det indbyggede 5-i-1-lydkort. Det er udmærket, men ikke overvældende, vi havde især håbet på, at der havde været et par USB 3.0- porte.

Som vanligt er også MD8844 tro overfor MEDIONs små specialiteter. Således har computeren et indbygget 802.11n trådløst netværkskort. Det er med til at gøre opsætningen lettere, så længe man har Wi-Fi-dækning der, hvor man vil placere computeren.

MD8844 har også en klassiske harddisk-dock på toppen af computeren, her kan man uden brug af kabler montere en MEDION HDDrive2Go 2,5 “eller 3,5” ekstern harddisk fra MEDION via en USB 3.0-forbindelse. Ganske vist skal man investere i et bestemt eksternt drev, men man slipper for at skulle slås med kabler, og løsningen betyder, at den eksterne harddisk ikke engang optager plads på skrivebordet.

Som det er sædvane hos MEDION medfølger der et tastatur og en computermus til computeren, begge i kablede udgaver. Det er ganske udmærket tilbehør om end kvaliteten ikke når op på siden af tastaturer og mus i de bedre segmenter.

Software følger der som altid hos MEDION en del med af, denne gang er det nogle Cyberlink-programmer. Der er Home Cinema Suite, Windows Essentials, MEDION MediaPack der består af en række programmer fra Ashampoo. Nogle af programmerne findes i form af Windows 8.1-apps, endeligt er der en 30-dages prøveversion af Microsoft Office 365 samt en 30 dages prøveversion af McAfee LiveSafe. Alt i alt en omfattende pakke, hvor man nok skal kunne finde et program eller to, der giver noget merværdi.

Afrundende bemærkninger

MD8844 opleves som en computer, der i langt de fleste situationer har rigeligt med overskud. Uanset om det er surfing, kontorprogrammer eller underholdning, man bruger computeren til, føles det som om, at der er flere kræfter bag, der er klar til at tage over, hvis det er nødvendigt. Computeren har ikke helt samme responsive oplevelse, som man får, hvis man anvender en ssd til systemdrev, men computeren føles nu ganske kvik alligevel.

Tænker man på prisen, så må det siges, at MD8844 virker såvel helstøbt og til at være et meget godt køb. Der findes billigere computere og langt dyrere computere med endnu flere kræfter. Men blandingen mellem pris og anvendt hardware er ganske vellykket her. Det skader heller ikke, at der er 3 års garanti.

Lægger man dertil, at MD8844 hører til blandt de stationære computere, der i normal drift er ret stille, så hober fordelene sig op her. Så længe computeren ikke belastes, kan man ikke høre ret meget andet, end diskeret blæserstøj og lidt lyde fra harddisken i ny og næ.


AKOYA P5395D MD8844
5

Alt om DATA siger

MD8844 har en stærk processor, godt med ram og en ret hurtig harddisk samt et dedikeret grafikkort. Det er dog specielt kombinationen af hardwaren, der overbeviser til prisen.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Akoya
MD 8844
MD8844
medion
P 5395D
P5395D

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S