Home » Harddisk » SSD er klar til at erobre harddisk-markedet
SSD er klar til at erobre harddisk-markedet

SSD er klar til at erobre harddisk-markedet

Share

Med en kapacitet på op til 1TB markerer de nye SSD’er fra Toshiba lidt af en milepæl. Foruden en høj ydelse kan Solid State drevene nu også rumme en datamængde, der kan hamle op med de traditionelle harddiske

Toshibas OCZ Colossus 3.5” SSD-drev er designet til de mest krævende desktop-brugere og virksomheder. Drevene mindsker ikke blot de flaskehals-problemer på ydelsesfronten, som er forbundet med almindelige harddiske, men reducerer også varme- og støjudledning samt mindsker energi-forbrug og vedligeholdelses-omkostningerne markant. Den interne RAID 0 arkitektur er desuden med til at booste ydelsen en ekstra tand.

Lægger man dertil den høje kapacitet, har vi her at gøre med lidt af en milepæl i datalagringens udvikling. Hvor SSD-drevene godt nok har kunnet give væsentlige ydelsesforbedringer i forhold til traditionelle skive-baserede harddiske, har de ikke kunnet følge med i forhold til kapaciteten. Indtil videre har de derfor mest været brugt som et supplement til en almindelig harddisk, som kunne trække det store data-læs.

Se også:  Et univers af lagerplads

Med en kapacitet på 1TB burde det imidlertid ikke længere være nødvendigt med andre harddiske i computeren end SSD-drevet, og de nye OSZ-modeller viser således, hvordan fremtiden for datalagringen kan komme til at se ud.

Før SSD-drev af denne størrelse bliver standard i almindelige mellemklasse-computere, vil der dog formentligt gå et stykke tid. Prisen på de nye OCZ Colossus drev er nemlig mere end ti gange så høj som en almindelig harddisk i tilsvarende størrelse. $2,200 (ca. 11.000 kroner) skal man slippe for 1TB udgaven og $1,200 (ca. 6.000 kroner) for 500GB udgaven.

Selvom de nok vil starte ved en noget lavere kapacitet forventer producenterne, at SSD-drevene vil begynde at blive mainstream i 2011 – læs her.

Se også:  Solid state er sagen


TAGS
SSD
Toshiba

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S