Home » Printer » Sprøjt dig et hus
Sprøjt dig et hus

Sprøjt dig et hus

Share

Du kender inkjetprintere? Godt – nu er der en italiener, der har lavet en printer, der sprøjter cement og er stor nok til at bygge et hus

Det er måske lidt forkert, at kalde det en inkjetprinter, for på mange måder har det ikke meget med hverken blæk eller almindelige printere at gøre.
Men det centrale i teknologien er det samme: Man tegner noget på en computer, og så kan det bagefter printes ud ved at sprøjte små stumper materiale på de rigtige steder.

På en måde er det bare en mere avanceret måde at støbe cement på. I stedet for at hælde det i forme bliver det sprøjtet ud en dråbe ad gangen.
Men inden Enrico Dini, som manden bag hedder, kunne gøre det, skulle han løse en række problemer. Man kan for eksempel ikke bare bruge cement, for det er længe om at tørre og vil snarere flyde ud end blive bygget op, hvis man sprøjtede det ud på denne måde.

Hans første forsøg brugte en slags tokomponentklæber blandet med forskellige former for sand eller småpartikler af de stoffer, han gerne ville bygge af. Men klæberen er dels et usundt materiale, dels svært at arbejde med, fordi det hærder for let.

Derfor opfandt Dini en anden type materiale – det er hemmeligt, præcis hvad det er – som nærmest er en slags blæk. Det sprøjtes ud og tilsættes samtidig det sand eller støv, som man gerne vil bygge af. Blandet op i det faste materiale findes en lille smule af noget andet støv, nemlig et kemikalie, der får væsken til at hærde.

På den måde er det muligt at bruge en helt ordinær sprøjte uden risiko for, at den bliver stoppet af et hærdende materiale.

Resultatet kan du se på billedet. Søjlen er lavet med denne teknologi, her i en lidt grovkornet version som kan slibes til. Det skulle være muligt at lave materialer, der ligner både marmor, cement og mursten, hvis man bruger den rigtige kombination af støv og partikler.

Selve processen er ikke så hurtig. Materialet skal nemlig hærde lidt mellem hver ”skrivning”, så det er ikke muligt at bygge et hus på en nat. Men eftersom det er fuldautomatisk, kan det stadig blive en praktisk måde at bygge på – og der er i hvert fald mulighed for helt individuelle former og materialer.

Spørgsmålet er nok, hvor langtidsholdbart materialet er, og om vi kan bygge noget, der er tilstrækkeligt æstetisk – man kunne nemt frygte, at huse bygget på denne måde kom til at ligne 3D-modeller fra spil.
www.d-shape.com.

[pt id=’2004847′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
Cement
Enrico Dini
Injektprinter

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S