Home » Kamera » Sprocket Rocket [TEST]: Analogt kamera med kreative muligheder
Sprocket Rocket [TEST]: Analogt kamera med kreative muligheder

Sprocket Rocket [TEST]: Analogt kamera med kreative muligheder

Share

Livet var simplere dengang, du kun havde 36 skud i kassen og ingen mulighed for efterbehandling. Du var nødt til at prioritere skuddene, men når de var fyret af, var der ikke mere at spekulere på

Du kunne nyde dem i al deres herlige uperfekthed, uden at skulle grave dig gennem tonsvis af skud for at finde det bedste og rode med filtre for at fuldende det. Sprocket Rocket sender dig direkte tilbage til den tid. Det er et 100 procent analogt kamera, der skyder på god gammeldags 35 mm film, hvilket svarer til det, vi kalder full frame. Det skyder brede panorama-billeder med 106 graders synsfelt, og udnytter filmen fuldt ud. Der er ingen sorte kanter i top og bund, istedet får du de karakteristiske sorte huller øverst og nederst, de såkaldte sprockets.

Se også:  Panasonic klar med Lumix GH6: Videomonster med høj opløsning

Fremgangsmåden er dejlig primitiv. Når du har sat din film i, skyder du dit billede og ruller frem til det næste nummer i rækkken. Nummeret vises i toppen ved siden af rulleknappen.

Kreativt legetøj

Noget, der er rigtig fedt ved dette kamera, er dog, at du også kan rulle tilbage. Det betyder, at du skyder på det samme billede en gang mere. Du kan således lave dobbelteksponeringer, hvor to billeder smelter sammen. Det kan give nogle rigtig spændende resultater.

Når du dertil lægger de dejligt overmættede farver og den uforlignelige varme glød, der nu engang kendetegner et analogt foto, så er det faktisk et ret spændende kreativt legetøj, der kan levere billeder, du faktisk har lyst til at hænge op eller give til vennerne.

Se også:  Panasonic klar med Lumix GH6: Videomonster med høj opløsning

Men legetøj er det dog ikke desto mindre, for trods det retrolækre look er designkvaliteten i den helt skrabede ende. Alt er billig plastik. Der er dog blevet plads til basale funktioner som to blændeinstillinger, mulighed for at montere en blitz m.m. Til en pris på blot 450 kroner kan man absolut ikke klage, dog skal man lige huske på, at der vil være løbende udgifter til film og fremkaldelse.


Sprocket Rocket
4

Sprocket Rocket

Pris: 450 kroner

TAGS
analogt kamera
Kamera
sprocket

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S