Spræng din musik-boble med streaming

Spræng din musik-boble med streaming

Share

Streaming er det perfekte medie til at komme længere ud i den musikalske stratosfære, end det nogensinde ville være praktisk muligt med fysiske medier. Spræng boblen, drop dine musikvaner, og tag med på 3 x 5 opdagelsesrejser af en anden verden – alle sammen oplevelser, du finder på Spotify, YouTube og andre tjenester

Klassisk
Wagner: Ring Cycle – Solti

Alt er kæmpelegendarisk her: Wagners legendariske kæmpelegende i Soltis legendariske kæmpeindspilning (se også videoklippene på YouTube). Alle sangerne er kæmpelegender. Selv stereoteknikken fra 1958 er kæmpelegendarisk. Nu behøver du hverken flytte til Bayreuth eller investere i et tungt bokssæt for at komme med i dette legendariske blæs direkte ned i den germanske underbevidsthed. Gør det. For Wotans skyld.

Klassisk

Glenn Gould – The Complete Goldberg Variations (1955-1981)

Hvad er forskellen på det unge geni og det modne geni? Rejsen fra Glenn Goulds hæsblæsende Goldberg-variationer fra 1955 og til de ekstremt afdæmpede, knaldpræcise tolkninger af samme værk fra 1981 er en rejse gennem livet på ryggen af genierne Bach og Gould.

Se også:  Guide: Find den bedste musikstreamingtjeneste
Midori Takada Through The Looking Glass

Det er et algoritmisk mirakel, men af en eller anden grund – måske fordi mange bruger YouTube til baggrundsmusik – bliver avantgardistisk japansk ambient fremhævet på videotjenesten i en sådan grad, at obskure nyklassiske komponister nu har opnået international stjernestatus. Prøv miraklet selv: Skriv for eksempel Midori Takada Through The Looking Glass i dit søgefelt, og lad robotten guide dig ud i den mest fantastiske minimalisme (tricket virker kun på YouTube).

Danish String Quartet

De ligner noget, du kunne møde på enten et middelaldermarked eller på et mikrobryggeri på Vesterbro, men de her fire blonde fuldskægstyper er lige nu førende i ny dansk kompositionsmusik, folkemusik og romantisk kammermusik. Det er gråvejrsmelankoli på højt kunstnerisk niveau. Så derfor.

Se også:  Guide: Sådan afmelder du et streaming-abonnement
Kronos Quartet

Alle eksperimenterende strygerkvartetters moder: The Kronos Quartet har i 40 år været først med det nyeste fra amerikanske top-minimalister som Steve Reich, Philip Glass og Terry Riley og har derudover været så vidt omkring i internationale musikalske blandingsgenrer, at de i dag har fået over 900 klassiske værker komponeret til sig. Alt hvad de har lavet er spændende. Der er 41 plader med gruppen på Spotify, så du løber ikke tør for inspiration foreløbig.

Del denne