Home » Underholdning » Spotify vil styrke kvindelige kunstnere med Equal-hub
Spotify vil styrke kvindelige kunstnere med Equal-hub

Spotify vil styrke kvindelige kunstnere med Equal-hub

Share

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag øger Spotify sin indsats for at bidrage til mere ligestilling i musikbranchen, blandt andet gennem en dedikeret EQUALhub, som fremhæver musik, der er skabt af og med kvinder

“Spotify har i flere år arbejdet på at opbygge og styrke kvindelige kunstnere, blandt andet gennem netværksmøder, produceruddannelser og seminarer. Nu vender vi blikket mod fansene for at opmuntre dem til i højere grad at udforske og lytte til mere musik, der er skabt af kvinder. Fansene har magten og muligheden for at lytte mere ligeværdigt til musik fra både mandlige og kvindelige kunstnere,” siger Jenny Hermanson, Nordic Manager hos Spotify.

Se også:  Spotify er nu på Roblox med en eventyr-ø af musikalske aktiviteter
Ligeværdig streaming

“Der er markant flere kvindelige kunstnere og musikskabere, end statistikkerne antyder, men de har behov for synlighed og den rette støtte for at få flere lyttere. Med EQUAL vil vi støtte dem og inspirere til mere ligeværdig streaming af musik. Hele musikbranchen har behov for at steppe op og bidrage til denne forandring,” fortsætter Jenny Hermanson.

Streaming af kvindelige kunstnere på Spotify:

● 21,8 procent af kunstnerne, der blev streamet i Danmark på Spotify i 2021, var kvinder. Globalt var det tilsvarende tal 22,6 procent.
● Af de 50 mest streamede sange i Danmark i 2021 havde 8,7 procent kvindelige sangskrivere. Tilsvarende lå tallet på 7,3 procent i 2020.
● Af de 50 mest streamede sange i Danmark i 2021 havde 1,4 procent kvindelige producenter. Tilsvarende lå tallet på 0,0 procent i 2020.
● Spotifys redaktionelle playlister i Danmark giver i gennemsnit seks procent mere ligeværdig streaming, sammenlignet med når brugerne selv bestemmer, hvad de lytter til.

Se også:  Netflix rykker ind på Spotify
Top 5 mest streamede kvindelige kunstnere i Danmark i 2021:

Du finder Spotifys nye EQUAL-hub her.


TAGS
musikstreaming
Spotify

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S