Home » Mobiltelefon » Spøgelset i mobilen
Spøgelset i mobilen

Spøgelset i mobilen

Share

Folk ser spøgelser. Både ude og hjemme. Og nu er de også løs i mobiltelefonen

I de gode gamle dage kunne spøgelser enten træffes på kirkegården eller herregården, og i reglen holdt de sig også pænt til disse adresser. Men de dage endte, da moderne teknik holdt sit indtog. For den tekniske udvikling tog da livet af alle genfærd? Nej. De søgte såmænd ind i teknikken i stedet for.

I hvert fald beretter mange, hvordan de lige siden fotografiets barndom har oplevet at have fået uhyggelige forekomster med på deres billeder, og allerede Edison eksperimenterede med at fange åndestemmer ind i sin grammofontragt. Op gennem hele den moderne tid har tusinder af troskyldige mennesker angiveligt hørt mystiske stemmer i deres radio, i telefonen eller på deres båndoptagere og telefonsvarere, og sælsomme skikkelser er dukket op på både smalfilm, videobånd, tv-apparater, digitalkameraer og meget andet elektronisk grej. Så altså stik mod, hvad de fleste nok ville tro, har moderne teknologi på ingen måde udryddet tro eller overtro.

Og nu er turen øjensynlig også kommet til din mobiltelefon, der jo ret beset er en sammenbygning af en DAB-radio, en lydoptager, et digitalkamera og en telefon med telefonsvarer og derfor også set i det lys kan forventes at udgøre en næsten selvskreven arena for overnormal gøren og laden.

De døde ringer op
En britisk forsker, der undersøger paranormale fænomener, hævder, at mange mennesker har modtaget og stadig modtager opkald fra afdøde. Det er som oftest afdøde slægtninge eller venner, men stemmerne kan også være komplet ukendte. Opkaldene er i reglen meget støjfyldte af statisk gnitren, og stemmerne lyder svage og fjerne samtidig med, at nummerviseren typisk viser ”ukendt” eller ”ikke-angivet” nummer på displayet. Et eksempel på et sådant påstået opkald kan høres på
Et æblegespenst på displayet

For relativt nylig kunne du eksempelvis i et indlæg fra den spanske vlogger Julian Calavero stifte bekendtskab med en mand, som havde købt sig en spritny iPhone. Glad tog han sin nyerhvervelse med hjem og ud af den fabriksforseglede emballage, men fik noget af en forskrækkelse, da han opdagede, at der dukkede noget temmelig grimt op på skærmen, selv om han overhovedet ikke havde brugt mobilens kamera endnu. Billedet, der blev præsenteret i thumpnail-størrelse, forestillede ansigtet af en skamslået kvinde, der formentlig lå død af sine slag og mishandling! Og ikke nok med at det lille billede (se billedet til højre) er skrækindjagende i sig selv, men mobilen nægtede også at vise billedet ind i fuld størrelse på mobildisplayet, så motivet kunne granskes mere grundigt.

Af det chokerende billede fremgår det ikke helt tydeligt, om kvinden er bevidstløs (eventuelt sover) eller er død.

Den nybagte mobilejer sværger ved alt, hvad der er helligt, at det ikke er et billede, han har taget eller lagt ind i mobilens fotomappe. Manden gik naturligvis tilbage til butikken, der havde solgt ham produktet, og forlangte pengene igen eller i det mindste en forklaring. Men butiksejeren var lige så forbløffet over billedet, og en mobilreparatør, der også så det, nægtede simpelt hen at åbne telefonen for at fjerne billedet eller hjælpe med at løse gåden. End ikke en nulstilling af mobiltelefonen havde nogen forløsende virkning.

Se også:  Fuld opladning på 17 minutter: Den nye Xiaomi 11T Pro har ekstremt batteri

Siden har Julian Cavalero også produceret og uploadet en YouTube-video om det uhyggelige mysterium (https://www.youtube.com/watch?v=a-3q7ey56Vk), der indtil nu har fået hits fra langt over tre mio. mennesker.

Der er naturligvis divergerende opfattelser af billedet, og hvad det egentlig forestiller. Den engelske gratisavis Metro News har forsøgt at klarlægge folks indtryk gennem en spørgeundersøgelse, der forsøger at finde svar. Dels på hvad fotoet i virkeligheden afbilder, og dels hvordan det kan være havnet på en uskyldig mobilkøbers enhed. Svarene varierer naturligvis, men falder typisk inden for disse procenter:

• Et spøgelsesfoto af et lig – 14 %
• Et foto lagt på mobilen af hackere – 15 %
• Et foto mobilejeren selv har knipset tilfældigt – 0 %
• En practical joke – 71 %

Se også:  Vildere og dyrere: Her er Apples nye iPhone 13 Pro-modeller

https://metro.co.uk/2016/05/24/can-you-see-the-ghost-inside-this-mans-iphone-5903041/

Mange respondenter har i øvrigt ønsket at uddybe første svarmulighed og har foreslået, at selv om billedet sandsynligvis er blevet slettet af den oprindelige morder, blev det på en eller anden måde bevaret i Apple-skyen iCloud. Andre er overbevist om, at billedet forestiller et snapshot fra en bortførelse af rumvæsner eller en ånd, der har besat telefonen. Det stiller dog ikke rigtigt sagen i et klarere skær.
Avisen havde naturligt nok også håbet, at nogen om muligt ville genkende kvinden og dermed føje en vital oplysning til gåden om hendes ve og vel. Men endnu har ingen tilsyneladende villet vedkende sig hendes identitet.

Ghost clean-up

Hvad skal og kan du gøre, hvis du pludselig en ”skønne” dag oplever noget tilsvarende? Nettet har tilsyneladende endnu ikke nogen råd, der specifikt angår eksorcisme (altså ”åndelig rensning”) af mobiltelefoner fra hverken Apple eller andre, men du kan sagtens finde vejledning i, hvordan du renser dit hus for åndeligt utøj, og mon ikke også de kan gælde for en iPhone?

TAGS
app
Gadget
smartphone
spøgelser

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S