Spilverdenen kommer op i et højere gear

Spilverdenen kommer op i et højere gear

Share

Virtual reality, nye konsoller og bomstærk hardware kæmper om vores opmærksomhed, mens nye betalingsformer og en underskov af anderledes spil gør det ekstra sjovt at være gamer – både i julen og det kommende år

Julen nærmer sig, og er du på gaming-gave-jagt, enten til dig selv eller andre, er der masser af gode bud til ønskelisten. Hardware- og software-nyhederne står i kø, og nye fænomener som virtual reality og augmented reality gør bare spændingen endnu større. Det er, som om hele spilverdenen er på vej op i et højere gear.

En oplagt gave i år er Microsofts nye konsol, Xbox One X, med 4K, som er på gaden 7. november. Andre bud kan være en af de buede pc-skærme i 30”-klassen, som er dukket op på markedet eller en opgradering af spille-pc’en med AMD’s Ryzen-processor.

Den nye Xbox leverer, ifølge Microsoft, 40 procent mere kraft end forgængerne takket være sin Scorpio-processor med 6 teraflops i gpu’en og en arbejdshukommelse på 12 GB gddr5-ram.

Læs her om de fedeste spil og produkter lige nu:
Virtuelle verdener vinder frem

Sonys kommende PlayStation-konsol bliver formentlig lige så veludstyret, så du slipper for den eksterne processor-enhed til afvikling af 3D-lyd og menuer i VR (virtual reality). Her på redaktionen har vi i skrivende stund hverken fået pris eller udgivelsesdato for Sonys svar på Microsofts 4K-konsol, som for øvrigt er prissat til 3999 kroner. Netop VR er ved at få fodfæste i spilverdenen, om end vi ikke helt er der endnu. Priser på flere tusinde kroner for headsets, controllere og udstyr er for høje til at give et folkeligt gennembrud.

Samtidig er udbuddet af AAA-spil (topspil med topgrafik) for lille, og designet er stadig noget rod. For eksempel kan Sonys kablede PlayStation VR-sæt gøre det bøvlet at nedlægge gangstere med en Move-controller i hver hånd uden at komme til at rive i ledningen. Men alt skal begynde et sted.

VR har længe været en drøm eller måske et hypet flop på linje med 3D-film. Men nye, imponerende flotte VR-titler er på vej til december.

AR (augmented reality) er også på vej. I sidste måned udrullede Microsoft opdateringen Creators Update Fall med den såkaldte Mixed Reality-platform, hvor pc-brugere med firmaets HoloLens kan gå på opdagelse ude i virkeligheden med ekstra virtuelle lag lagt ovenpå. Principielt minder det om Pokémon, den store mobil-spilledille.

Se også:  Sony PlayStation VR [TEST]: Virtual reality på konsollen

HoloLens er tiltænkt industrien og undervisningssektoren, men Mixed Reality udnyttes også i VR-headsets fra blandt andre Acer og Dell. Fordelen for slutbrugerne er, at Mixed Reality-sæt som Dells Visor (inklusive controllere) med en pris på 3227 kroner udfordrer sæt som HTC Vive, der har en prislap i nærheden af 6000 kroner. Sættene kan ikke sammenlignes direkte, men lavere priser gør VR tilgængelig for andre end first-movers og hardcore-gamere.

Flere VR-sæt er på vej i år og til næste år. En fin måde at teste sit VR-sæt på er med Alien: Covenant VR til pc og konsol. Det vil med garanti give dig en skræk i livet.

Er 38” ikke nok, kan du med LG’s 38UC99-W sætte flere skærme sammen. Hver skærm har en opløsning på 3840 x 1600 QHD. Forvent en pris på 11.000 kroner pr. skærm.

Del denne