Home » Andet » Spil med din krop
Spil med din krop

Spil med din krop

Share

Der kommer nye måder at spille – og gøre mange andre ting – på til både Microsofts Xbox og Sonys Playstation, og de handler alle om, at du skal bevæge dig.

Det er sandsynligvis den enorme succes for Nintendos Wii kontroller, der har fået de to andre spilgiganter op af de magelige lænestole. Nintendo har nemlig været dygtige til at udnytte deres nye kontroller til at lave spil, der ikke kan spilles med andet end deres bevægelsesfølsomme kontroller.

Sådan en skal vi også have, har de tænkt hos Microsoft og Sony, og nu kommer de så endelig – det vil sige, du kan først købe dem til næste år.

Microsofts udgave hedder Natal, og består af et kamera, der kan måle stereobevægelse. Det vil sige, at de tager skridtet videre end Nintendo – ikke alene laver de en ny bevægelseskontroller, men de fjerner den også med det samme.

[pt id=’2003082′ size=’large’ link=’file’]

 

Det smarte ved Natal er nemlig, at du ikke behøver at have noget i hænderne som med Wii. Alt efter hvordan softwaren er programmeret, kan du styre spil eller andet bare med dine hænder, med hovedet eller hele kroppen. Eller du kan bruge tilfældige redskaber, som du lige har til rådighed, som en bold eller en pind.

Se også:  Smartphones [STORTEST]: Her er den absolut bedste mobil lige nu

En af de spændende ting ved Microsofts Natal er, at Bill Gates har antydet, at de kunne finde på at udvikle den til at virke med almindelige pc’er. Det vil sige, at du kunne sætte dit stereofølsomme webcam på din computer og derefter styre for eksempel filmafspilning og browsing, mens du sidder i sofaen og kun ved hjælp af dine hænder.

Bestemt spændende, men det er heller ikke svært at forestille sig, at sådan en teknologi vil lide under et af problemerne for blandt andet Wii: At det ikke er præcist nok. På Wii er der irriterende lidt forskel på en golfkølle og baseballbat.

Se også:  Sony WF-1000XM3 [TEST]: Sony overgår sig selv med intelligente in-ears

Det betyder også, at mere avancerede slag, hvor man for eksempel forsøger at skrue bolden, ikke kan lade sig gøre.

Netop nøjagtighed er et af argumenterne for Sonys måde at lave motionkontroller på. Deres kontroller er en lille stav med lys i enden, som også bliver aflæst af et kamera. Staven og lyset betyder, at softwaren bag kameraet kun skal koncentrere sig om noget kendt, hvad der gør det mere præcist – og i øvrigt også kræver mindre processorkraft.

[pt id=’2003083′ size=’large’ link=’file’]

 

Derfor kan Sonys udgave bruges båd til spil, men også til at tegne med – og så kan den i øvrigt håndtere fire forskellige spillere på en gang.


TAGS
Microsoft
Natal
nintendo wii
Sony
Spillekonsol

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S