Home » Spil » Spil Xbox på din pc
Spil Xbox på din pc

Spil Xbox på din pc

Share

Du er ikke længere låst til din fladskærm, når du vil spille på Xbox One. Med Windows 10 er det muligt at kombinere konsol og pc, så du kan spille, hvor det passer dig derhjemme

I kulissen er Microsoft i gang med at trække sine forskellige enheder tættere sammen. Windows Phone, selve Windows og spillekonsollen Xbox One deler nu digitale brudstykker af kode mellem sig. Det betyder, at apps designet for denne ene enhed på et tids-punkt vil arbejde perfekt sammen med en anden.

På grund af de delte komponenter (og lidt digital magi) kan du streame spil over dit netværk fra din Xbox One-maskine til din Windows 10-computer. Det er en rigtig god mulighed, hvis du kæmper med andre om adgangen til husets fladskærm i stuen, eller hvis du vil spille på en enhed uden HDMI-port. Det kan for eksempel være på en gammel projektor, som kun har VGA, eller at du gerne vil slippe dine spil løs på en gammel bærbar eller pc-skærm.

Tekst eller ikoner
Klik i toppen på knappen med tre linjer for at udvide valgmenuen fra ikoner til tekst.

Featureskuffen
Denne sektion reklamerer for spil, men er du på udkig efter noget nyt, finder du det måske her.

Spillet for nylig
Spil, du har muntret dig med for nylig, vises her. Det gælder også Xbox 360-spil, som er kørt på din Live-konto, selvom streaming kun omfatter Xbox One.

Stream løs
Hvis konsollen er slukket, kan du klikke her for at tænde den og komme til at spille.

Aktivitetsfeed
Find ud af, hvad folk på dine Xbox Live-venneliste laver og giv dem skulderklap for at optjene erfaring.

Venneliste
Venner online og offline bliver vist her. Du kan klikke på dem for at sende en besked til deres konsol.

Ordknuser

Streaming
En måde at hente indhold på, som sker direkte og on-demand uden downloads. Når du streamer spil fra din Xbox One, gør du det direkte på dit lokale netværk.

D-blok
En rund navigationstast, også kendt som D-pad, med et kryds på. Den giver digital styring, modsat controllerens analoge styrepinde, som giver finere bevægelser

Se også:  Stationære computer [STORTEST]: Den perfekte pc til hjemmekontoret

Stuttering
Hakkende, pixeleret og flimrende lyd og billede. Kan opstå, når et netværk ikke kan holder trit med den mængde, som skal streames.

 

Datatid TechLifes bedste tip
Når du streamer, bør du reducere presset på dit netværk ved at sætte downloads på pause, specielt de, som foretages via Xbox One.

 

DT05_xbox01

1 I gang med opsætningen
Start med at opstille dit udstyr. Du skal bruge Windows 10, da intet andet styresystem understøtter delingen, og din Xbox One skal have de nyeste opdateringer. Enhederne skal være på samme netværk. Du kan normalt ikke spille fra en ekstern placering, og selv hvis det skulle lykkes, vil input være forsinket. Så det her foregår hjemme.

DT05_xbox02

2 Opnå forbindelse
Hvis det er muligt, skal begge enheder kobles på dit netværk med et kabel. Spil-streaming sker over Wi-Fi, men du skal måske gå på kompromis med kvaliteten på grund af lavere hastighed. Et (hurtigt) powerline-sæt kan hjælpe, hvis din enhed står langt fra routeren, men test først over Wi-Fi, før du køber et sæt. 

DT05_xbox03

3 Tænd Xbox’en
Tænd konsollen, og log på din Xbox Live-konto. Tryk på venstre del af navigationstasten (D-blokken), indtil konsollens vertikale menu dukker op (tryk ikke for mange gange). Hold navigationstasten nede, indtil du når tandhjulsikonet. Tryk på venstre del af navigationstasten, og vælg Alle indstillinger > Præferencer.

DT05_xbox04

4 Start streamingen
Valgmulighederne for streaming findes i sektionen Præferencer, som du åbner med controllerens ”A”-knap. Vælg ”Game DVR og streaming”. Tjek, at feltet ”Tillad spilstreaming til andre enheder” er markeret. Det kan som standard være slået til, men ikke på ældre maskiner, da det er en relativ ny tilføjelse fra Windows 10.

DT05_xbox05

5 Automatisk adgang
Selv om Xbox er sat op til streaming, virker det kun, når du er logget på din konto. Det er ikke altid belejligt, hvis andre skal bruge tv’et på samme tid. Gå ind i menuen “Konto”, og vælg ”Login, sikkerhed og adgangsnøgle”. Klik ”Hurtig login” og ”Brug hurtig login”. Din Xbox kan nu streame til din pc, ligeså snart du tænder computeren.

Se også:  Asus ROG G15DH [TEST]: Spil og lir for hele galleriet

DT05_xbox06

6 Hent appen
Du tilgår Xbox One gennem Xbox-appen i Windows 10. Ikke alle maskiner har den installeret, så gå til Windows Store for at hente den. Søg på ”Xbox”. Under alle omstændigheder er det værd at besøge Store for at søge efter eventuelle opdateringer, så du er sikker på, at du har de seneste og kan få forbindelse til din Xbox One.

DT05_xbox07

7 Log ind
Kør Xbox-appen, vælg ”Log på”, og angiv dit Xbox Live-login. Disse skal matche dine konto-oplysninger på din Xbox, og dine login-oplysninger til Windows 10. Du kan logge ind på appen uafhængigt heraf, men det kan give problemer. Alternativt kan du lave en ny Windows 10-konto og logge ind med dine Xbox Live-oplysninger.

DT05_xbox08

8 Så skal der streames!
Fra det primære interface i Xbox-appen vælger du ”Forbind”. Vælg din Xbox One fra listen, som dukker op. Når konsollen er tilsluttet, kan du i hovedmenuen vælge at streame, eller du kan vælge at starte et spil fra listen og hoppe lige ind i det. Sæt en Xbox 360-controller til, eller brug en trådløs Xbox One-controller.

DT05_xbox09

9 Styr på kvaliteten
Du kan på dette tidspunkt løbe ind i problemer, da streaming af billede og lyd i realtid kræver god forbindelse. Oplever du hakkende lyd og billeder, kan du sænke streaming-kvaliteten ved at flytte din mus til ikonet øverst til højre inde i appen og vælge en anden indstilling. Selv lav kvalitet giver acceptabel grafik.

DT05_xbox10

10 Nu kan du spille!
Alt er nu klart til, at du kan spille Xbox One-spil uanset, hvor du er i huset. Det næste skridt er at bruge din Xbox One til at streame til seerne på twitch.tv. Du finder de relevante valgmuligheder i sektionen Præferencer. Forvent ikke, at du kan streame over nettet og til din pc samtidig, medmindre du har et ultrahurtigt derhjemme.


TAGS
pc
Spil
Xbox

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S