Home » Foto » Spejlreflekskameraet går nu mod den stille død
Spejlreflekskameraet går nu mod den stille død

Spejlreflekskameraet går nu mod den stille død

Share

Canon vil ikke længere udvikle nye DSLR-kameraer. Og flere konkurrenter har for længst opgivet at satse på spejlreflekskameraet. Det spejlløse kamera er fremtiden

Det er slut med nye DSLR-kameraer fra Canon. Den nyhed udløste Canons topdirektør Fujio Mitarai i den japanske avis Yomiuri Shimbun for nylig.

Det er næppe nogen pludselig beslutning, selvom man på Canons europæiske hjemmeside stadig kan finde en artikel, som lovpriser det digitale spejlreflekskamera under overskriften “Why the future’s bright for DSLRs”.

Canon er ikke alene om denne beslutning. Men for den japanske kameraproducents vedkommende må det så betyde, at kameraet EOS-1D X Mark III bliver det sidste. Serien Canon EOS-1 har nærmest været Canons adelsmærke, siden det første kamera i serien dukkede op i 1989.

Kameraet vil givetvis kunne købes og vil blive supporteret nogle år ud i fremtiden, men nye DSLR-kameraer fra Canon skal man ikke forvente.

Canon er ikke alene

Hvis man følger debatten inden for foto, kan man spore, at de fleste kameraproducenter har opgivet DSLR (bortset fra vist nok Ricoh/Pentax). Fremtiden tilhører det spejlløse digitalkamera, også kaldet systemkameraet. Det er lettere, mere kompakte og billigere at producere. Og så har teknologien nu generelt fået en kvalitet, som selv kritiske professionelle fotografer finder acceptabel.

Hele kameraindustrien er i krise. Mobiltelefonen har slugt størstedelen af consumer-markedet. Det er en stor luns af omsætningen. Så nu skal der fokuseres(!), og der skal spares. Kun kameraformater, som der virkelig er fremtid i, får en chance. Og det eneste marked som ikke er gået tilbage de senere år, er markedet for spejlløse kameraer.

Du vil stadig kunne købe DSLR-kameraer længe endnu. Men innovationen er gået i stå, og der kommer næppe mange opsigtsvækkende nyheder. Den digitale teknologi giver så mange andre muligheder, at det spejlløse kamera formentlig snart vil få DSLR-konkurrenterne til at virke håbløs gammeldags og som noget fra en svunden tid. Sådan synes de fleste kameraproducenter at ræsonnere.


TAGS
DSLR
spejlløst kamera
Spejlrefleks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S