Home » Transport » Hurtige elcykler bliver nu lovlige på danske cykelstier
Hurtige elcykler bliver nu lovlige på danske cykelstier

Hurtige elcykler bliver nu lovlige på danske cykelstier

Share

Fra d. 1. juli må de lynhurtige speed pedelecs, der kan nå en fart på op til 45 km/t, køre på danske cykelstier. Kørekort og nummerplade er ikke længere påkrævet

Advarslerne fra cyklistforbundet og Havarikommisionen har været højlydte, alligevel vælger transportminister Ole Birk Oleson (LA) nu at gennemføre lempningen af lovningen for speed pedelecs. Det betyder, at man fra d. 1. juli må køre på de hurtige elcykler på danske cykelstier. Man skal blot være fyldt 15 år og bære cykelhjelm.

Se også:  Elektriske transportmidler [STORTEST]: Lad strømmen hjælpe dig på vej

Tidligere skulle man køre på vejbanen, sammen med bilerne, have nummerplade, være fyldt 18 år og have kørekort til cyklen.

Kan betyde flere ulykker

Formålet med lempningen er, at flere vælger dette transportmiddel fremfor bilen, så vi får renere byer, uden så meget trængsel på vejene. Cyklistforbundet frygter dog, at effekten kan blive den modsatte. De hurtige elcykler kan ende med at skræmme eksisterende cyklister væk fra cykelstien. De danske cykelstier er nemlig ikke skabt til så hurtige køretøjer og undersøgelser har vist, at den øgede hastighed betyder flere ulykker.  

Ole Birk Olesen understreger overfor DR, at der er tale om en forsøgsordning, som hurtigt kan føres tilbage, hvis det viser sig, at den medfører højere usikkerhed på vejene. 

Du kan læse vores test af Mate S, som nu bliver blandt de elcykler, der kan køre lovligt på cykelstien, her: MATE.bike Mate S [TEST]: Kontroversiel dansk elcykel er slet ikke så skidt


TAGS
elcykel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S