Speed laptoppen op

Speed laptoppen op

Share

Hvis din laptop er langsom, kan du give den lidt ekstra hestekræfter ved at skifte harddisken ud med et ssd, og Verbatim har lige sendt sit ssd-upgrade-kit på gaden, og Alt om DATA har kigget nærmere på det

Der er ikke mange måder, du kan øge hastigheden på din laptop på. Det er relativt begrænset, hvilken hardware du kan udskifte, og software, der optimerer din computer, kan kun i begrænset udstrækning sætte skub i din laptop.

Men at udskifte harddisken med et ssd kan virkelig gøre underværker for din laptop, og en af de muligheder, du har, er, at de nye ssd-upgrade-kits, som Verbatim har sendt på markedet. Vi har testet den nye 128GB-version, der kører på sata-ii-interfacet, og som giver en teoretisk overførselshastighed på op til 3GB/sekund.

Lidt klodset installation

Drevet kommer med den fornødne software, der skal bruges for at klone den oprindelige harddisk, og den nødvendige hardware, hvis du ønsker at montere det i en stationær computer og ikke i en laptop.

Processen med at klone den oprindelige harddisk til det nye ssd er en anelse mere klodset, end vi havde forventet. Softwaren ligger på ssd’en, og det samme gør den manual, der skal følges. Det betød, at vi først skulle læse manualen på ssd’en, og ifølge den skulle vi så kopiere den medfølgende fil over på computerens harddisk og derfra installere softwaren på computeren.

Se også:  Samsung 850 Evo 500 GB [TEST]: Billigt SSD uden kompromisser

Med det gjort skulle vi starte softwaren, som så slettede hele ssd’en, og så genstartede computeren direkte i klonsoftwaren, hvorefter vi ventede på, at kloningsprocessen var klaret.

Med kloningen overstået kunne vi så udskifte den oprindelige harddisk med den nye ssd og genstarte computeren.

Nu gik det stærkt

Det var med det samme åbenlyst, at vi havde fået en markant hastighedsforøgelse. Opstarten var umiddelbart blevet 30 procent hurtigere, og programmet startede lynhurtigt, i modsætning til tidligere.

Inden vi udskiftede harddis-ken med ssd’en, havde vi dog kørt et par benchmarks for at have noget målbart at sammenligne med.

Den test, der meget tydeligt viste, at vi havde fået smæk i laptoppen, var HD Tune Pro, hvor vi gik fra en gennemsnitlig overførselshastighed på 32,2MB/s til 151,5MB/s. Altså næsten fem gange så hurtigt. Det betyder naturligvis ikke, at computeren bliver fem gange så hurtig, men operationer, der kræver harddiskaktivitet, bliver markant hurtigere.

Se også:  SanDisK Extreme Pro 480 GB [TEST]: Høj hastighed for pengene

Vi så samme billede, da vi kørte 3DMark 06 og PCMark Vantage, hvor vi oplevede en ydelsesforbedring på omkring 10 procent i begge tilfælde.

Lidt betragtninger

Hele processen med at klone og udskifte harddisken med Verbatims ssd gik fint, men det virkede lidt primitivt, at vi selv skulle kopiere en installationsfil over på vores harddisk og installere derfra. Det undrede os også, at den quick start-guide, der var i kassen, ikke indeholdt de informationer, men kun en reference til, hvor vi kunne læse den fulde manual.

Men omvendt var det dejligt, at der var den nødvendige monteringsskinne med, så det ville være muligt at installere ssd’en i en stationær computer.

Alt i alt har Verbatims ssd-upgrade-kit fungeret godt, og selvom ydelsesforbedringen ikke var så markant, som vi havde håbet på, så var den dog mærkbar.

SATA II SSD Upgrade Kit 128 GB
  • Ydelse
  • Pris

Alt om DATA siger

Et fint ssd, pænt hurtigt, der giver en pæn hastighedsforøgelse på din laptop. Installationen kunne dog godt have været lidt mere elegant.

4
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Del denne