Home » Stationær computer » Spar plads med alt i en-computer
Spar plads med alt i en-computer

Spar plads med alt i en-computer

Share

Den tredje vej kan man kalde denne computertype. Det er ikke en bærbar. Det er heller ikke en traditionel, stationær pc. Det er en alt i en-computer, hvor skærmen og computerelektronikken er bygget sammen – og det giver flere fordele. Her tester vi tre alt i en-nyheder

Bærbar eller stationær – hvad skal jeg mon vælge? Hvis hverken lysten eller pengepungen får dig til at købe begge muligheder, så kan du overveje en tredje vej: alt i en-computeren, hvor skærm og computerdel er placeret i et og samme kabinet.

Produkttypen er ikke i sig selv nogen nyhed. Den har været på markedet i mange år. Det er et tegn på, at den opfylder it-behovene hos mange af os. Og alt i en-løsningen giver da også brugeren flere fordele.

Den mest indlysende er pladsbesparelsen – sammenlignet med en traditionel stationær computer. I praksis er der nemlig blot tale om en skærm, der er lidt tykkere, end man er vant til med pc-monitorer. Du slipper med andre ord for den store harddiskboks på gulvet under bordet, eller hvor den nu plejer at stå, og kan nøjes med en skærm. Denne fordel sætter du pris på, hvis du har et snævert kollegieværelse eller et klemt hjemmekontor i villaens kælder.

Læs også: Underholdningsmonster med Windows 8

Desuden er der noget lækkert og elegant over blot at have skærm og nogle få ledninger. Det giver ro i arbejdsrummet. Så alt i en-computeren er bestemt et indretningsmæssigt løft. Den øger komforten – feng shui-entusiaster må foretrække denne løsning.

Alt i en-computeren er selvfølgelig ikke nogen bærbar pc, men den er trods alt nemmere at tage med sig i en bil end en traditionel pc. Tilmed kan du anvende den som ekstra tv ved at tilslutte en ekstern USB-baseret tv-tuner eller benytte den indbyggede tv-tuner, flere alt i en-løsninger har. Computeren kan også modtage streamede signaler via hjemmets trådløse netværk eller afspille dvd’er og Blu-ray-diske.

[pt id=’2023475′ size=’large’ link=’file’]

 

Nogle har touchskærm

Alt i en-computeren er teknologisk og specifikationsmæssigt helt på højde med andre af tidens computertyper. Hvis du er parat til at betale for det, kan du få modeller med ekstremt høj performance til krævende grafik eller spil.

Og hvis computeren – som nogle modeller er – har fået en touchskærm, bliver du beriget med en ekstra intuitiv måde at styre den på. Det fungerer udmærket i Windows 7, men da det kommende Windows 8 er specialdesignet til at understøtte touchteknologi, vil fordelen blive endnu mere markant på dette punkt, når det nye styresystem melder sig på et tidspunkt i efteråret, formentlig til oktober.

Læs også:Et monster af en alt i en-computer

Et markant minus ved produkttypen er, at der sammenlignet med stationære og bærbare pc’er er ret få produkter at vælge imellem. Du får simpelthen færre muligheder, når du skal vælge en model, der passer til dine behov.

Plus og minus ved alt i en-løsningen

Plus: Fylder mindre på skrivebordet.
Plus: Mindre rod, bedre indretning.
Plus: Kan fungere som ekstra tv.
Plus: Nogle modeller understøtter touch.
Minus: Skærmstørrelsen ligger fast.
Minus: Nogle modeller tillader ikke opgradering.
Minus: Ikke så handy som en bærbar pc.
Minus: Få mærker og modeller at vælge imellem.

Vi har testet tre af de nyeste alt i en-computere. Læs testene her:

Designikon med power
Lenovo ThinkCentre Edge 91z
HP Omni 27


TAGS
alt i en-pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S