Home » Software » Spar penge på Office 365 med ny licens
Spar penge på Office 365 med ny licens

Spar penge på Office 365 med ny licens

Share

Da Microsofts programpakke Office sidste år sprang ud som en abonnementsløsning var det med en 5-brugerlicens. Nu kan du få en 1-brugerlicens til lavere pris. For det vil vi forbrugere have

Det vakte stor opsigt, da Microsoft sidste år valgte at sende den hæderkronede programpakke Office på markedet som en abonnementsløsning. Indtil da var den altid blevet solgt som et ”køb og ej”-produkt – sådan kan du stadig få den i forskellige udgaver under navnet Office 2013. Abonnementsudgaven fik navnet Office 365, og det var en programpakke med ekstra godbidder indlagt.

[pt id=’2030291′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”I den version af Outlook som indgår i Office 365 og Office 2013 markeres ikke-læste mails med en blå lodret bjælke til venstre i indbakken.”‘]

I den version af Outlook, som indgår i Office 365 og Office 2013, markeres ikke-læste mails med en blå, lodret bjælke til venstre i indbakken.

Microsoft var godt klar over, at selvom softwaremarkedet generelt går mere og mere i retning af abonnementsløsninger, især løsninger i ”Skyen”, så skulle der ydes en særlig indsats for at få os pc-brugere til at acceptere en årlig betaling i stedet for at betale for produktet en gang for alle. Derfor godbidderne.

Office 365 tilbyder flere programmer end Office 2013. Det var den ene godbid, og den vender vi tilbage til. Men Microsoft valgte også at lægge fem licenser ind i Office 365, så hele familien (hvis den ikke var alt for stor) kunne få adgang til programpakken uden at skulle betale ekstra. Dengang var prisen på Office 365 vejledende 799 kroner årligt, hvor stand alone-produktet Office Home & Student 2013 kostede 999 kroner. Så med fem licenser var det jo en ret god deal.

Men Microsofts kunder oplevede ikke altid de fem licenser som en bonusting, viser selskabets undersøgelser i Vesteuropa. Mange brugere havde ikke behov for at give op til fire andre mennesker adgang til softwarepakken, så for dem var de ekstra licenser overflødige – og måske endda noget man følte, der skulle betales unødigt for. Det er også et faktum, at mange mennesker i dag bor alene, og at familierne i det hele taget ikke er så store længere.

[pt id=’2030292′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Når du åbner et nyt dokument i Excel kan du vælge mellem et tomt ark og en række præfabrikerede sider som kan give dit dokument et professionelt tilsnit.”‘]

Når du åbner et nyt dokument i Excel, kan du vælge mellem et tomt ark og en række præfabrikerede sider, som kan give dit dokument et professionelt tilsnit.

Så meget kan du spare

Derfor har Microsoft nu taget springet og supplerer i løbet af foråret 5-brugerlicensen med en Office 365, der kun rummer én licens. Købt i fri handel koster denne nye udgave, som har tilnavnet Personal, 599 kroner om året, mens Home-udgaven (tidligere Home Premium) med de fem licenser er prissat til 799 kroner. Du sparer altså 200 kroner om året, hvis du ikke har behov for at give andre en Office 365-pakke.

Se også:  Microsofts cloud skal hjælpe virksomhederne med at blive bæredygtige

I forhold til stand alone-produktet Home & Student 2013 er prisen selvfølgelig også lavere. Men Microsoft ser abonnement som fremtidens løsning. Software går den vej, mener selskabet. Det er her, vi kommer til de andre godbidder: ekstra programmer.

Hvor Office Home & Student 2013 tilbyder basisprogrammerne Word, Excel, PowerPoint og OneNote til én pc, får man med Office 365 uanset udgave også programmerne Outlook, Publisher og Access. Endvidere får man 20 GB ekstra lagerplads på OneDrive, Microsofts fine Sky-tjeneste (den hed tidligere SkyDrive).

[pt id=’2030293′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Du kan eksportere dine præsentationer som video med præsentationsprogrammet PowerPoint.”‘]

Du kan eksportere dine præsentationer som video med præsentationsprogrammet PowerPoint.

Outlook er en stor gevinst, for det er et fremragende mailprogram, ikke mindst hvis du vil have mulighed for at gemme forskellige typer mails i forskellige mapper – og på den måde få mere orden på din korrespondance.
Men også Publisher er interessant for de mange computerbrugere, der vil have endnu mere ud af deres maskine.

Se også:  Til kamp mod Google – Microsoft vil belønne brugere af Bing

Med Publisher kan du efter en smule øvelse lave flotte brochurer, indbydelser, plakater osv. med en helt anden frihedsgrad, end Word tilbyder. Publisher tilbyder også en hel række færdige skabeloner, som gør det nemt og hurtigt at sætte en brochure, en hjemmeside eller et klubblad op.

Som i den tidligere udgave har abonnementsløsningen også de brugerfordele, at den kan anvendes på mange platforme (pc, mobil, tablet), og at opdateringer af Office-pakken sker løbende og automatisk, således at man hele tiden har de sidste udgaver af Word, Excel og de andre Office-applikationer på computeren. Og det er måske ikke det dårligst argument for Office 365 i det hele taget.

[pt id=’2030294′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Der følger masser af flotte skabeloner med programmet Word – for eksempel denne som kan bruges til en bryllupsinvitation.”‘]

Der følger masser af flotte skabeloner med programmet Word – for eksempel denne, som kan bruges til en bryllupsinvitation.

1. Gem i OneDrive

Office 365 gør fuldt brug af din Microsoft OneDrive-konto, og du kan gemme dine filer i skyen direkte fra programmerne, så du får adgang fra alle computere.

2. Brug Flickr- og Facebook-billeder

Træk billeder ind i dokumenter direkte fra Flickr eller Facebook ved at vælge ”Onlinebilleder” under fanen ”Indsæt”.

3. Zoom med fingrene

Hvis du bruger Office på en tablet eller en bærbar med touchskærm, kan du zoome ind og ud med to fingre ligesom på en smartphone.

4. Læs det nemmere

Words nydesignede Læsetilstand (se under fanen Vis) gør det nemmere at kigge dokumenter igennem, og den understøtter touchskærme.

5. Find det bedste diagram

Når du vælger et diagram i Excel, kan du i vinduet afprøve andre lignende diagrammer uden at skulle sætte dem ind i dokumentet.


TAGS
Microsoft
Office 365

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S