Home » Andet » Spar penge på din elektronikforsikring
Spar penge på din elektronikforsikring

Spar penge på din elektronikforsikring

Share

Skal du købe en separat elektronikforsikring eller forsikre dine apparater via indboforsikringen? Samlino.dk har undersøgt, hvordan du billigst forsikrer din elektronik

Undersøgelsen er skabt på baggrund af tre kriterier:
● Forsikringsselskaberne skal kunne tilbyde elektronik-forsikring som tilkøb til indboforsikring med en selvrisiko så tæt på 0 kr. som muligt.
● Det skal være muligt for alle kunder at blive medlem (ingen særlige medlemskrav).
● Forsikringsselskaberne skal have en tast-selv funktion.

Derved indgår følgende selskaber i analysen: If Forsikring, GF, TopDanmark, Vardia, Nordjylland Forsikring, Tryg, Nem Forsikring, Next forsikring, Codan, Gjensidige og Nykredit.

Samlino opbyggede fem cases alle for en enkelt testperson, hvorpå man fandt gennemsnitspriserne for en elektronikforsikring for indbo hos hvert enkelt selskab. Først indhentede vi priserne for en almindelig indboforsikring, hvorefter vi tilvalgte en elektronikforsikring for at se på prisforskellen.

Derefter undersøgte man forsikringspriserne på en Apple Macbook Pro Retina, et Samsung TV og en iPhone 7, således kunne disse priser sammenlignes med prisen på en elektronikforsikring, der var tilkøbt indboforsikring.

Se også:  Forsikringsselskab blokerer bilisters mobil med ny app

Alle priser er uden eventuelle online og samlerabatter. Der er valgt den mindst mulige selvrisiko hos alle selskaber.

Det viser analysen

Der er ingen tvivl om, at det er billigst at tilkøbe elektronikforsikring til sin indboforsikring fremfor at købe den separat. Dertil kan det konkluderes at det prismæssigt ikke er ligegyldigt, hvor man tegner sin indbo-og elektronikforsikring. Ud fra vores fem cases varierer prisen for elektronikforsikring hos forsikringsselskaberne nemlig fra 324,20 til 1.028 kr. årligt.

Hvis du vælger at tilkøbe en elektronikforsikring på vores tre produkter på eksempelvis Wupti.com (Billigste udbyder af elektronikforsikring) koster det i gennemsnit 898,88 kroner om året. Ud fra de fem cases koster det hos Nykredit og Gjensidige 324,20 kroner om året for at forsikre alt din elektronik, dog med en selvrisiko på 1900 kr. Hvis du ønsker en forsikring med 0 kr. I selvrisiko skal du hos Alka i gennemsnit betale 401,25 kroner om året for en elektronikforsikring over indbo. Dette er en besparelse på 497,63 kroner om året. Denne besparelse bliver kun større jo mere elektronik du har, da en elektronik-forsikring dækker alt din elektronik.

Se også:  Forsikringsselskab blokerer bilisters mobil med ny app

OBS: På elektronikforsikring for indbo er der ofte en selvrisiko, som i denne analyse gennemsnitligt ligger på 555,08 kroner.

Kristian Pitzner-Jørgensen, direktør i Samlino.dk, udtaler:

“Det vil for langt de fleste mennesker bedst kunne betale sig, at forsikre sin elektronik gennem sin indboforsikring. Elektronikforsikringen dækker alt din elektronik, og der skal derfor ikke mange separate produkter til, før en separate elektronikforsikringer vil være en dyrere løsning.”

”Du bør være opmærksom på størrelsen af din selvrisiko, når du forsikrer din elektronik gennem din indboforsikring. Har du en høj selvrisiko, og er dine elektroniske produkter derimod af en lav værdi, kan gevinsten ved at tegne en elektronikforsikring hurtigt forsvinde”.

Samlino forsikring.

Årlig pris for en elektronik-forsikring.

Samlet pris for at forsikre TV, PC og mobil.

Samlet pris for at forsikre TV, PC og mobil.


TAGS
Forsikring

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S