Home » Sikkerhed » Spam og phishing e-mails sendes fra legitime virksomheders hjemmesider
Spam og phishing e-mails sendes fra legitime virksomheders hjemmesider

Spam og phishing e-mails sendes fra legitime virksomheders hjemmesider

Share

Kaspersky har identificeret en stigning i snedig spam- og phishing-teknik: De it-kriminelle udnytter registrerings-, abonnements- og feedbackformularer på hjemmesider til at indsætte spam-indhold eller phishing-links i bekræftelses-mails fra respekterede og troværdige virksomheder verden over

It-kriminelle er konstant på udkig efter nye måder, hvorpå de kan få deres spam- og phishing e-mails sendt ud. De gør hvad de kan for at få deres meddelelser til at ligne noget, der kommer fra en legitim kilde med et godt omdømme, så modtageren ikke ignorerer e-mailen. Og det er et problem for de berørte virksomheder, da spam og mails med ondsindede links sendt på deres vegne, kan kompromittere kundernes tillid til virksomheden og endda føre til lækage af personlige data.

Enkel og effektiv

I dag er de fleste virksomheder interesseret i at modtage feedback fra deres kunder, så de kan forbedre kundeservice, kundefastholdelse og deres omdømme. Derfor beder virksomheder deres kunder oprette en personlig konto, abonnere på nyhedsbreve eller give feedback via formularer på hjemmesiden. Og det er præcis de mekanismer, som de it-kriminelle udnytter. Alle tre slags formularer kræver kundernes navn og e-mail-adresse, så de kan få en bekræftelsesmail eller feedback.

Se også:  Kriminelle bruger Gmail til at angribe dig

Ifølge Kasperskys it-sikkerhedsforskere, er det nemt for it-kriminelle at tilføje spam-indhold og phishing-links i denne type e-mails. Det eneste de skal gøre, er at skrive ofrets e-mailadresse i registrerings- eller abonnementsformularen og dernæst tilføje deres egen tekst, hvor kundens navn normalt skal stå. Hjemmesiden vil derefter sende en modificeret bekræftelses-e-mail til modtageren med reklame eller phishing-link.

“De fleste af disse modificerede e-mails er knyttet til online-undersøgelser, der er designet til at indhente personoplysninger fra de besøgende. De it-kriminelle ved, at meddelelser fra en pålidelig og velrenommeret virksomhed normalt går lige igennem spam-filtrene. Dette er grunden til, at denne nye metode til uønsket spam og phishing er så effektiv og bekymrende,” bemærker Thomas Damsgaard, Head of Enterprise, Kaspersky i Norden.

Se også:  Kriminelle bruger Gmail til at angribe dig

For at beskytte virksomheden mod tab af omdømme, anbefaler Thomas Damsgaard, at virksomhederne:

• Kontrollerer hvordan feedback-formularerne fungerer på deres websites
• Indlejrer flere verifikationsregler, så man f.eks. ikke kan registrere et navn med upassende symboler eller links
• Foretager en sårbarhedsvurdering af hjemmesiden, hvis muligt.


TAGS
phishing
Spam

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S