Sort skærm med glas holder styr på vinduer

Sort skærm med glas holder styr på vinduer

Share

Dell S2440L er en interessant skærm fra Dell, der prismæssigt ligger under producentens velkendte Ultrasharp-modeller, men har mange gode kvaliteter

Dell S2440L er en 24″ led-belyst computerskærm. Den har ikke så mange tilslutningsmuligheder og ergonomiske kvaliteter, som Dells dyrere Ultrasharp- modeller har.

Til gengæld byder skærmen på gode billedegenskaber, en velfungerende on-screen menu og en softwareløsning, der kan dele skærmen op i zoner for dig.

Flot og sårbar

Dell S2440 vil bestemt klæde ethvert skrivebord. Den fremstår i blank sort plast med fod i samme stil. Fronten af skærmen er dækket af glas helt ud til kant, således at der ingen følbar overgang er mellem skærmbillede og skærmkant.
Skærmen har et meget elegant udseende med de sorte skærmrammer og glasset, der dækker det hele. Det har dog den effekt, at skærmen er slem til at reflektere omgivelserne i glasset.

Det er derfor vigtigt, at der tænkes over placeringen af denne skærm. Man får heller ikke ret mange muligheder for at justere skærmens ergonomiske egenskaber.

Det eneste man får lov til, er at vippe skærmrammen forover eller bagover. Heldigvis kan man dog vippe skærmrammen hele 21 grader bagover, det er mere end normalt og det kan lette opsætningen af skærmen i forhold til siddehøjden.
Skærmen tilsluttes via vga eller hdmi, der er ikke andre muligheder.

Se også:  Sidste chance! Vind en toplækker 2-i-1-bærbar fra Dell

De tekniske forhold

Skærmen er som sagt en 24″ computerskærm. Den har en skærm-opløsning på 1.920×1.080 pixels og led-baggrundsbelysning.

Skærmen baserer på et a-mva panel, der især har sin styrke i noget højere statiske kontrastniveauer end eksempelvis tilsvarende ips-skærme. Det statiske kontrastniveau er 5000:1, det dynamiske kontrastniveau på 8.000.000:1.
Der kan vises 16,7 millioner farver, lysstyrken er på 250 cd/m2. Der er dog tale om en skærm, der har en betydelig lysstyrke. Responstiden er på 6 ms gråt til gråt.

Det er således ikke en decideret gamerskærm, men ud fra vores erfaringer med skærmen i den korte tid vi havde, synes den ganske egnet til det formål også.
Betragtningsvinklerne angives til 178 grader såvel horisontalt som vertikalt. I praksis oplevedes de at være noget dårligere. Skærmen taber i forhold til en ips-skærm på dette område.

Energimæssigt brugte skærmen mellem 16,3 og 20,1 watt. 0,2 watt i standby. Man kunne spare 4 watt ved at vælge energisparetilstand.

Se også:  Knivskarp 8K-skærm fra Dell

God billedkvalitet

Dell S2440L har et vindende væsen, når det kommer til den samlede billedkvalitet. Vi brugte forskellige brugsscenarier til at bedømme skærmen og Passmarks Monitortest 3.1 som supplement.

Skærmbilledet var levende med flotte farver og en ret høj farveægthed. Men det er skærmens evne til at gengive sort, der imponerer. Kontrasterne var også blandt de bedre, vi har set her på redaktionen.

Vi fandt, at farveovergangene var flotte og ensartede. Eneste klage var, at der i mørke omgivelser og med sort testbillede kunne ses en anelse bleeding. Baggrundsbelysningen skinnede her igennem tæt ved skærmrammen.

Dell Display Manager

On-screen menuen fungerer fint, den er ikke omfattende men overskuelig og let at betjene via de diskrete berøringsknapper i højre skærmkant.

Dell Display Manager er et virkeligt smart stykke værktøj. Det kan styre flere indstillinger, men det smarte er muligheden for at opdele skærmen i en række zoner.

Trækker man et åbent vindue hen over zonen, kan vinduet droppes. Vinduet tilpasses automatisk i størrelse og placeres. Man kan styre op til seks vinduer i zoner.

Dell S2440L
  • Elforbrug
  • Skærm
  • Features
  • Pris

Alt om DATA siger

Flot og charmerende skærm med levende farver og klart billede. Er meget god til sorte niveauer og kontrasterne er flotte. Nem og smart betjening. Største anke er, at skærmen er følsom overfor reflektioner.

4.5
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Her er den bedste dagspris på:
Dell S2440L priser
Del denne