Home » Hovedtelefoner og højttalere » Sony WH-1000XM3 [TEST]: God lyd og selektiv støjreduktion
Sony WH-1000XM3 [TEST]: God lyd og selektiv støjreduktion

Sony WH-1000XM3 [TEST]: God lyd og selektiv støjreduktion

Share

Sonys WH-1000XM3 ligner forgængerne, men der er også blevet plads til forbedringer. Om det er grund nok til at lægge næsten 2800 kroner, kan du læse her

Den nye Sony WH-1000XM3 ligner til forveksling forgængerne WH-1000XM2 og MDR-1000X. Men Sony har undervejs perfektioneret lyden og skabt en algoritme, der former lyden efter situationen, du befinder dig i. I kombination med en mere behagelig foring af bøjlen og et lettere design er WH-1000X3 et bedre produkt.

1000XM3 er Sonys premium-hovedtelefon. Der er godt med funktioner, og hovedtelefonen lever lydmæssigt op til prisen på næsten 2800 kroner, hvilket blandt andet forklares med hardwaren. For eksempel er fire mikrofoner placeret inde i hovedtelefonen og uden på ørekopperne. Støjreduktion af denne kaliber betyder også, at Sony har forsynet hovedtelefonen med en NC1-chip, der kører beregninger i realtid.

Lettere og med USB-C

De største ændringer er i designet, som er lettere og mere fuldendt. 1000XM3 har smidt 22 gram i forhold til forgængeren, og skal den bruges over længere tid, tæller hvert et gram.

En anden ændring er pasformen, hvor bøjlens polstring er blevet mere pudeagtig. Dette gør hovedtelefonen mere behagelig. Ørekopperne er også gjort dybere, og sølvtonen ændret til kobber. Endelig har Sony udskiftet Micro USB-porten på højre ørekop med en USB-C.

Se også:  Sony Xperia L4 [TEST]: Ikke nok for pengene

Omkring venstre ørekop finder du de eneste to knapper. Den ene er tænd/sluk og Bluetooth, den anden bruges til at bladre mellem de tre indstillinger for støjreduktion: On, Ambient Mode og Off. Under knapperne findes endnu et stik svarende til USB-C-stikket på den anden ørekop, som bruges til at oplade hovedtelefonerne.

Hvad der mangler her, er naturligvis en afspilningskontroller. Heldigvis har Sony gemt den på højre kop under en berøringsfølsom belægning. Spring fremad ved at svirpe til højre og svirp til venstre for at gå tilbage. Sæt på pause ved at dobbeltklikke, og genoptag afspilning på samme måde. Vil du skrue ned, skal du svirpe nedad, og tilsvarende svirp op, for at sætte styrke på. Det tager noget tid at vænne sig til, men man lærer det.

Ifølge Sonys egne test er 1000XM3 fire gange mere effektiv til at reducere støj end forgængeren 1000XM2. En imponerende indsats i betragtning af, hvor godt M2 udførte opgaven.

I praksis fungerer det fremragende med lave frekvenser, eksempelvis på et tog eller i et fly, og ved højere frekvenser, for eksempel i et arbejdsmiljø, eller hvor folk spiller musik. I næsten alle tilfælde leverer Sony WH-1000XM3 som forventet ved at reducere støj fra høj lyd til en mere overkommelig summen. Til tider elimineres den eksterne støj helt.

Se også:  Spejlløse kameraer [STORTEST]: Fang sommerens magi i flotte fotos

1000XM3 er i stand til selektivt at tillade nogle lyde at passere ind i hovedtelefonerne. Med Ambient Noise valgt til får du for eksempel meddelelser annonceret på en togstation, mens Quick Attention Mode gør det muligt hurtigt at tillade ekstern lyd uden at skulle slukke for hovedtelefonerne. Det sker ved at reducere musikkens lydstyrke og bruge mikrofonerne placeret på ydersiden af ​​hver ørekop.

Krystalklar diskant

Hovedtelefonen lyder lidt bedre, hvis du bruger en Android-enhed, der understøtter aptX HD-standarden, men selv på en iPhone spiller den godt. Mellemtonen er ligetil, de høje frekvenser er krystalklare, og bassen vægtig med slag i. 1000XM3 lyder bedst på en enhed, som understøtter LDAC-codec, men er på ingen måde begrænset til disse enheder.

1000XM3 er skabt til støjreduktion og musikgengivelse, men ikke til tale. I flere telefonopkald foretaget med hovedtelefonerne på var kvaliteten for modtageren klar nok, men en anelse lavere, end hvis opkaldet var foretaget via telefonens indbyggede mikrofon. Dette skyldes sandsynligvis de ekstra mikrofoner.


Sony WH-1000XM3
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Testholdet mener:
Sony WH-1000XM3 har en fremragende støjreduktion. Lydgengivelsen lever helt op til prisklassen med en slagkraftig bas og krystalklar diskant. Telefonopkald er dog ikke headsettets hjemmebane.

Teknisk set:
Sony WH-1000XM3
Type: Lukket, dynamisk
Drivere: 40 mm
Impedans: 47 ohm (via kabel, enhed tændt), 16 ohm (via kabel, enhed slukket)
Trådløs forbindelse: Bluetooth 4.2
Vægt: 225 gram
Pris: 2799 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
hørebøffer
høretelefoner
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S