Home » Mobiltelefon » Sonys supermobil Xperia skuffer fælt
Sonys supermobil Xperia skuffer fælt

Sonys supermobil Xperia skuffer fælt

Share

Den vil meget, og den kan meget. Den er bare ikke særlig brugervenlig eller hurtig

Da vi fik tilsendt den nye telefon XPERIA X1 fra Sony Ericsson var den første tanke, at det var en flot telefon, og med alle de rosende ord, den på forhånd havde fået i forskellige medier, så vi virkelig frem til at teste den.

Men, allerede da vi pakkede den ud, begyndte skuffelsen at melde sig. Telefonen var nemlig ret tung, når batteriet var sat i. Det er en såkaldt slider-telefon, hvilket vi generelt er begejstrede for. Og slidermekanismen virkede da også fint i X1, så den ros skal telefonen have. Men det blev så stort set også det første og sidste, vi kunne rose telefonen for.

Telefonen er tænkt som en konkurrent til Apples iPhone, og selvom undertegnede ikke er specielt begejstret for den heller, så vil jeg våge påstanden, at der er lang vej endnu, før X1 kommer i nærheden af iPhone. Sony Ericsson har brugt mange kræfter på at udvikle de såkaldte paneler, som X1 er udstyret med ni styk af. Det er i virkeligheden forskellige grænseflader til forskellige funktioner i telefonen, og tanken skal som sådan have ros.

Se også:  Spar gode penge på OnePlus-produkter

Men problemet er bare, at det tager alt for lang tid at fyre op under et nyt panel, og når det først er der, kan det godt være forvirrende at finde ud af, hvordan de bruges. Vi oplevede også i flere tilfælde, at vi slet ikke kunne betjene dem ordentligt, med mindre vi drejede billedet så det var på den brede led af skærmen. Ikke specielt optimalt.

Samtidig var der flere af telefonens paneler og andre funktioner, der bare ikke kunne betjenes ordentligt uden en pen/stylus. Godt nok følger der en med, men det virker alt andet end optimalt at skulle bruge en stylus til at betjene telefonen med.

Se også:  Billig mobil med stærke specs

Svært betjent tastatur

Når telefonens display åbnes ved hjælp af slider-funktionen, kommer der et tastatur til syne. Det er desværre et tastatur, der er svært at betjene. At tasterne
er små er én ting, det skal de næsten være i så lille en telefon. Men at de samtidig er svære at trykke ned er noget helt andet. Vi blev ret hurtigt trætte af at bruge tastaturet, og derved er en del af telefonens funktioner jo gået tabt.

Skærmen er en pæn 3″ skærm, men det er ikke nok til at ophæve de dårlige ting ved telefonen. Uanset hvor pænt ting præsenteres på skærmen, ændrer det ikke ved, at telefonen er langsom og svær at betjene. Windows Mobile operativsystemet har nok en del af skylden, og den ekstra grænseflade som Sone Ericsson har lagt ned over, betyder også en hel del.
I vores verden er denne telefon bare ikke god nok.


Sony Ericsson Xperia X1
  • Brugervenlighed
  • Pris
2

Alt om DATA siger

Det skulle være så godt, men så er det faktisk skidt. X1vil så meget, men leverer så lidt. Vi venter i spænding på en ny model.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
iPhone
smartphone
Sony Ericsson
Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S