Home » Mobiltelefon » Test: Endelig en rigtig flagskibsmobil fra Sony
Test: Endelig en rigtig flagskibsmobil fra Sony

Test: Endelig en rigtig flagskibsmobil fra Sony

Share

Med Xperia XZ er Sony i den grad tilbage i gamet. Mobilen fortjener en plads blandt de stærkeste topmobiler

Er du forvirret over årets mobilsortiment fra Sony, så er du nok ikke den eneste. Først kom X-mobilerne med X Performance som topmodellen, hvorefter Sony så ganske kort tid efter hev endnu en topmobil, Xperia XZ, op ad hatten. Heldigvis har Sony her formået at råde bod på meget af det, der skuffede ved X Performance.

Ligger godt i hånden

Xperia XZ er skabt i Alkaleido-metal og er klassisk Sony i designet. Faktisk så klassisk at den formår at forene både de tidlige Z-modellers kantede linjer – i top og bund – og X-modellernes kurvede former – i siderne. Og så er den selvfølgelig vandtæt, som vi har lært at forvente.

Det er en ganske nydelig mobil, omend en anelse kluntet. Taget skærmstørrelsen i betragtning er den lige lovlig stor. Men den føles let og ligger behageligt i hånden.  Knapperne sidder som man forventer på en Sony-mobil – allesammen på højre side. Og powerknappen fungerer, hvilket man efterhånden er vant til, som fingeraftrykslæser.

Flot skærm

Hvad end der var gået galt med skærmen på X Performence, så er problemet ikke at finde på XZ’erens 5,2” store full HD-skærm.  Der er godt smæk på farverne, men de er ikke hidsige. De klæder fint det skarpe og kontrastrige billede. Skærmen har desuden exceptionelle betragningsvinkler og en imponerende lysstyrke. Du får også en okay lyd i højttalerne, uden det dog er nogen overvældende oplevelse.

Se også:  BenQ EH600 [TEST]: Stressfri business-projektor
Fuld af power

På ydelsen slår den X Performance med en vis margin. I vores benchmark var den ikke helt oppe på niveau med Samsung Galaxy S7, men det var tæt på. Tæt nok til at du ikke vil mærke skyggen af forskel i praktisk brug. Den tyggede sig gennem selv de mest krævende spil og grafiske udfordringer uden besvær. 

Batterilevetid er noget, Sony har sat en stor dyd i længe, og de fortsætter den fine stil på XZ, der holder længere end de fleste batterier på en opladning. Du kan godt klemme et par dage ud af den ved moderat brug. Den lader desuden hurtigt, og så sørger Qnovo for at styre opladningen på intelligent vis, så der slides mindst muligt på batteriet.

Lidt knaster i kameraet

Det mest spændende ved Xperia XZ er dog kameraet. I hvert fald på papiret. Xperia XZ er nemlig den første mobil med triple sensor-teknologi. Tre separate sensorer arbejder sammen for at sikre gode billeder under alle lysforhold.

Ud over den sædvanlige Exmor RS-sensor, som vi kender fra mange af Sonys øvrige mobiler, er der AF-lasersensor med afstandsmåling, som bidrager til bedre billeder uden svage lysforhold samt RGBC-IR-sensor, som måler farver og infrarøde oplysninger for at skabe den rigtige farvebalance.

Se også:  Heftig pris og vilde features: Nu kommer Sony Xperia Pro til Danmark

Resultaterne er helt ikke så blændende gode, som vi havde sat forventningerne op til, men ikke desto mindre rigtig glimrende. Især ved udendørsbilleder og billeder ved almindelig indendørsbelysning er skarpheden fin og faverne stærke og naturtro. Her leverer mobilen billeder helt på en højde med en iPhone 7.

Dog ser man en lille misfarvning i skyggerne. En misfarvning der kun bliver tydeligere under ringere lysforhold. Ved lav belysning bliver billederne således let gullige, hvilket tyder på, at farvesensoren ikke fungerer helt efter hensigten. Men måske det kan fikses med en opdatering.

For at optimere videokvaliteten har Sony forsynet mobilen med forbedret SteadyShot-teknologi, hvor 5-akset billedstabilisering sørger for, at billeder holdes i ro. Selv når det går hektisk for sig, flyder videoerne således jævnt og ubesværet.  Der er 13 MP kamera på fronten, som er i stand til at levere selfies af en klasse, som kun er de bedste mobiler forundt.

Tilbage i toppen

Efter den skuffende X Performance er det rart at se Sony tilbage i topform med Xperiz XZ, der hele vejen igennem gør sig fortjent til titlen som topmobil. Skærm, ydelse og batteri-levetid er i den bedste klasse, og under optimale omstændigheder leverer kameraet billeder på niveau med de stærkeste konkurrenter.


Sony Xperia XZ
  • Features
  • Ydelse
  • Skærm
  • Kamera
  • Batterilevetid
  • Pris
4

Sony Xperia XZ

»Vi havde håbet på mere af kameraet, der har lidt svært ved at finde farvebalancen under svage lysforhold. Ellers er der ikke meget at sætte en finger på ved Xperia ZX, som på de vigtigste punkter leverer, hvad man kan forvente af en førsteklasses topmobil.«

Nøgletal:

Pris: 5500 kr.
Skærmstørrelse: 5,2”
Skærmopløsning: 1920 x 1080 pixel
Processor: Qualcomm Snapdragon 820, 64-bit processor
Ram: 3 GB
Drev: 32 GB + indgang til microSD
Batteri: 2900 mAh
Vægt: 161 gram

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Android
Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S