Test: Endelig en rigtig flagskibsmobil fra Sony

Test: Endelig en rigtig flagskibsmobil fra Sony

Share

Med Xperia XZ er Sony i den grad tilbage i gamet. Mobilen fortjener en plads blandt de stærkeste topmobiler

Er du forvirret over årets mobilsortiment fra Sony, så er du nok ikke den eneste. Først kom X-mobilerne med X Performance som topmodellen, hvorefter Sony så ganske kort tid efter hev endnu en topmobil, Xperia XZ, op ad hatten. Heldigvis har Sony her formået at råde bod på meget af det, der skuffede ved X Performance.

Ligger godt i hånden

Xperia XZ er skabt i Alkaleido-metal og er klassisk Sony i designet. Faktisk så klassisk at den formår at forene både de tidlige Z-modellers kantede linjer – i top og bund – og X-modellernes kurvede former – i siderne. Og så er den selvfølgelig vandtæt, som vi har lært at forvente.

Det er en ganske nydelig mobil, omend en anelse kluntet. Taget skærmstørrelsen i betragtning er den lige lovlig stor. Men den føles let og ligger behageligt i hånden.  Knapperne sidder som man forventer på en Sony-mobil – allesammen på højre side. Og powerknappen fungerer, hvilket man efterhånden er vant til, som fingeraftrykslæser.

Se også:  Quiz med om styresystemer
Flot skærm

Hvad end der var gået galt med skærmen på X Performence, så er problemet ikke at finde på XZ’erens 5,2” store full HD-skærm.  Der er godt smæk på farverne, men de er ikke hidsige. De klæder fint det skarpe og kontrastrige billede. Skærmen har desuden exceptionelle betragningsvinkler og en imponerende lysstyrke. Du får også en okay lyd i højttalerne, uden det dog er nogen overvældende oplevelse.

Fuld af power

På ydelsen slår den X Performance med en vis margin. I vores benchmark var den ikke helt oppe på niveau med Samsung Galaxy S7, men det var tæt på. Tæt nok til at du ikke vil mærke skyggen af forskel i praktisk brug. Den tyggede sig gennem selv de mest krævende spil og grafiske udfordringer uden besvær. 

Se også:  Test: Meget Motorola-mobil for moneterne

Batterilevetid er noget, Sony har sat en stor dyd i længe, og de fortsætter den fine stil på XZ, der holder længere end de fleste batterier på en opladning. Du kan godt klemme et par dage ud af den ved moderat brug. Den lader desuden hurtigt, og så sørger Qnovo for at styre opladningen på intelligent vis, så der slides mindst muligt på batteriet.

Lidt knaster i kameraet

Det mest spændende ved Xperia XZ er dog kameraet. I hvert fald på papiret. Xperia XZ er nemlig den første mobil med triple sensor-teknologi. Tre separate sensorer arbejder sammen for at sikre gode billeder under alle lysforhold.

Ud over den sædvanlige Exmor RS-sensor, som vi kender fra mange af Sonys øvrige mobiler, er der AF-lasersensor med afstandsmåling, som bidrager til bedre billeder uden svage lysforhold samt RGBC-IR-sensor, som måler farver og infrarøde oplysninger for at skabe den rigtige farvebalance.

Del denne