Home » Kamera » Sony klar med kompakte superkameraer
Sony klar med kompakte superkameraer

Sony klar med kompakte superkameraer

Share

Udskifteligt objektiv, kompakt design og DSLR-kvalitet er nogle af de spændende nyheder fra Sonys nye NEX-kameraer.

Der er flere producenter, der har såkaldte søgerkameraer. Altså hvor du har et kompakt kamera, der har udskifteligt objektiv. Det er ikke mindst Olympus og Panasonic, som begge bruger Olympus Micro Four Thirds standard.

Men nu er Sony også klar – og med deres eget system. Der er tale om to nye kameraer, som er ultrakompakte, men alligevel kan bruge Sonys Alpha-objektiver fra deres spejlreflekskameraer.

Det er dog via adapter, og der er da også en række objektiver – og flere på vej – som er lavet specielt til NEX-5 og NEX-3 kameraerne.

De to kameraer virker interessante, ikke mindst på grund af det kompakte design og brugen af objektiver i høj kvalitet. Selve kameraet er blot 24,2 mm på det smalleste sted – sætter du et stort objektiv på bliver det naturligvis noget større.

Se også:  Sony klar med spritnyt full-frame-kamera: Her er Alpha 7 IV

Opløsningen på begge modeller er 14,2 effektive megapixel, og da der bruges en Exmor APD HD CMOS sensor, er denne noget større, end dem man har i traditionelle kompaktkameraer.

Med en større billedsensor får man ofte lavere billedstøj og generelt bedre kvalitet, da man har fysisk bedre plads til hver pixel på sensoren.

[pt id=’2009445′ size=’large’ link=’file’]

 

Panorama 3D og HD-video

Kameraerne fås med mange forskellige objektiver – blandt andet en 16 mm F/2,8 og senere en 18-200 mm, som svarer til 11x optisk zoom. Den har derfor billedstabilisator.

Selvfølgelig kan begge kameraer også optage video i HD-format op til 1920 x 1080i standarden i MPEG-4 format. Men de har også Sweep Panorama, som betyder, at man kan lave panoramabilleder i både horisontal og vertikal retning.

Se også:  Sony klar med to toptunede mediemobiler: Her er Xperia 1 III og Xperia 5 III

Desuden kan man optage panoramabilleder i 3D, som er kompatible med Sonys Bravia 3D-tv.

Begge kameraer skulle have en meget enkel brugerflade og menu, som betyder, at fotoentusiasten og nybegyndere kan drage nytte af de muligheder, som kameraerne giver.

De har begge en 3” stor LCD-skærm, der også bruges som søger. Denne har 921K pixels opløsning, hvilket betyder, at der er høj detaljering. Som med Olympus Pen-kameraet kan man også få en elektronisk søger som ekstra tilbehør.

Kameraerne bruger Sonys Bionz processor, som klarer både billedbehandlingen og styringen af kameraet.

Vi glæder os til at prøve de to kameraer – NEX-5 er topmodellen, der med et 18-55 mm kit koster 5.500 kroner. Nex-3 fås med samme objektiv for 4.600 kroner.


TAGS
DSLR
NEX
objektiv
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S