Home » Mobiltelefon » Sony Xperia XZ2 [TEST]: Sløj topmobil fra Sony
Sony Xperia XZ2 [TEST]: Sløj topmobil fra Sony

Sony Xperia XZ2 [TEST]: Sløj topmobil fra Sony

Share

Xperia XZ2 leverer fin ydelse og god lyd, men halter mærkbart efter konkurrenterne på vigtige punkter

Sony burde have alle forudsætninger for at lave fremragende mobiler. Den gigantiske elektronikproducent kan lave forrygende lyd, billede og foto. Det er derfor en gåde, hvorfor Xperia XZ2 så alligevel er så undervældende en oplevelse.

Følger flokken

På designet har Sony valgt at følge flokken fremfor at holde fast i sit ellers karakteriske kantede design. Xperia XZ2 har et generisk afrundet look, og mobilen er beklædt med glas på bagsiden. I vores øjne er det et ringere valg end eksempelvis aluminium, da glasset gør mobilen glat og modtagelig overfor fedtfingre.

Fingeraftryklæseren er rykket til bagsiden, istedet for den ellers ret geniale placering på powerknappen, som den har haft på forgængerne.

Se også:  Xiaomi 11T Pro [TEST]: Ekstremt hurtig opladning

Xperia XZ2 tilbyder ikke ansigtsgenkendelse, som ellers er ved at være standard for de fleste topmobiler nu til dags, så du er nødt til at fumle fingeren rundt på bagsiden for at åbne mobilen, hvis altså ikke du vil bruge adgangskode.

Sony ligger sig ligeledes i strømmen af producenter, der dropper jackstik til hovedtelefoner. I modsætning til stort set alle andre har Sony dog valgt ikke at kompensere med et ordentligt headset til USB C-porten.

Der er kun en adapter med, så du kan koble dit gamle headset i – hvis altså du husker at få adapteren med dig og ikke kommer til at glemme den et sted.

Føl filmen i fingrene

Sony har dog gjort en del for at opdatere lyden i de indbyggede højttalere. Med digitale tryllerier formår de at frembringe en imponerende surround-simulation, som gør sig godt til spil og film.

Se også:  Nyt alvorligt sikkerhedshul kan lamme din mobiltelefon – og du kan ikke fjerne truslen

Producenten har endda taget medieoplevelsen et skridt videre ved at supplere lyden med vibrationer, så du føler handlingen i fingrene. Det er ligeså fjollet som det lyder, og en feature, vi hurtigt slog fra.

Skærmen står flot, lysstærkt og med fine farver, dog blegner den lidt, når du ser den fra skæve vinkler. Mobilens ydelse er helt oppe i den bedste ende af skalaen. På rå regnekraft formår den at banke alle aktuelle Android-konkurrenter af banen.

Også batterilevetiden er i den bedre ende med et par dage på en opladning, og opladningen foregår relativt hurtig via den medfølgende lyn-oplader.

Sony Xperia XZ2
  • Features
  • Ydelse
  • Kamera
  • Lyd
  • Design
  • Batterilevetid
  • Pris
3.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Stærk ydelse, fin batterilevetid, god lyd og smågimmicks som 3D-scanning og vibrationseffekter redder ikke Xperia XZ2 fra at være en skuffende topmobil. Kameraet er kedeligt, og essentielle features som ansigstgenkeldelse og headset mangler. «

Nøgletal
Pris: 5999 kr.
Skærm: 5,7” 18:9, Full HD+, LCD
Processor: Snapdragon 845
Ram: 4 GB
Drev: 64 GB, microSD-port
Batteri: 3180 mAh, lynopladning
Kamera: 19 MP 1/2.3”-sensor (F2.0), 4K / 5 MP (F2.2), FHD på fronten
Styresystem: Android 8.0
Vægt: 198 gram

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Mobiltelefon
smartphone
Sony Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S