Sony Xperia XZ2 [TEST]: Sløj topmobil fra Sony

Sony Xperia XZ2 [TEST]: Sløj topmobil fra Sony

Share

Xperia XZ2 leverer fin ydelse og god lyd, men halter mærkbart efter konkurrenterne på vigtige punkter

Sony burde have alle forudsætninger for at lave fremragende mobiler. Den gigantiske elektronikproducent kan lave forrygende lyd, billede og foto. Det er derfor en gåde, hvorfor Xperia XZ2 så alligevel er så undervældende en oplevelse.

Følger flokken

På designet har Sony valgt at følge flokken fremfor at holde fast i sit ellers karakteriske kantede design. Xperia XZ2 har et generisk afrundet look, og mobilen er beklædt med glas på bagsiden. I vores øjne er det et ringere valg end eksempelvis aluminium, da glasset gør mobilen glat og modtagelig overfor fedtfingre.

Fingeraftryklæseren er rykket til bagsiden, istedet for den ellers ret geniale placering på powerknappen, som den har haft på forgængerne.

Se også:  Asus Zenfone 4 [Test]: Prisvenlig smartphone med fremragende kamera

Xperia XZ2 tilbyder ikke ansigtsgenkendelse, som ellers er ved at være standard for de fleste topmobiler nu til dags, så du er nødt til at fumle fingeren rundt på bagsiden for at åbne mobilen, hvis altså ikke du vil bruge adgangskode.

Sony ligger sig ligeledes i strømmen af producenter, der dropper jackstik til hovedtelefoner. I modsætning til stort set alle andre har Sony dog valgt ikke at kompensere med et ordentligt headset til USB C-porten.

Der er kun en adapter med, så du kan koble dit gamle headset i – hvis altså du husker at få adapteren med dig og ikke kommer til at glemme den et sted.

Føl filmen i fingrene

Sony har dog gjort en del for at opdatere lyden i de indbyggede højttalere. Med digitale tryllerier formår de at frembringe en imponerende surround-simulation, som gør sig godt til spil og film.

Se også:  Ny topmobil fra OnePlus kommer inden måneden er omme

Producenten har endda taget medieoplevelsen et skridt videre ved at supplere lyden med vibrationer, så du føler handlingen i fingrene. Det er ligeså fjollet som det lyder, og en feature, vi hurtigt slog fra.

Skærmen står flot, lysstærkt og med fine farver, dog blegner den lidt, når du ser den fra skæve vinkler. Mobilens ydelse er helt oppe i den bedste ende af skalaen. På rå regnekraft formår den at banke alle aktuelle Android-konkurrenter af banen.

Også batterilevetiden er i den bedre ende med et par dage på en opladning, og opladningen foregår relativt hurtig via den medfølgende lyn-oplader.

Del denne