Home » Mobiltelefon » Sony Xperia XA2 [TEST]: Mellemklasse med en snert af luksus
Sony Xperia XA2 [TEST]: Mellemklasse med en snert af luksus

Sony Xperia XA2 [TEST]: Mellemklasse med en snert af luksus

Share

Xperia XA2 trumfer ikke helt igennem på nogen punkter, men leverer mere luksus end man almindeligvis forventer af en Sony-mobil i denne prisklasse

Rigtig mange af de smart-phones, der sælges i dag, ligger ikke i den helt høje ende af prisskalaen, men nede omkring 3-4000 kroner. Her har især kinesiske producenter formået at levere utrolig stærke smartphones. Nu vil de gamle giganter også konkurrere på denne del af markedet.

Sony er således klar med en såkaldt ”super-mellemklasse-mobil”, der lugter lidt af luksus, men ikke river bunden ud af budgettet.

Nydeligt design

Xperia XA2 er en rigtig nydelig mobil. Lidt mere buttet end de fleste topmobiler, men til gengæld ligger den rigtig godt i hånden og har et behageligt afrundet design, der fremstår mere velpropotioneret end mange af dens dyrere slægtsfæller.

Og selvom mobilen er udformet i sølvfarvet aluminim, har man heldigvis valgt et mat look, så man slipper for den spejleffekt, der har kendetegnet tidligere topmodeller.

Se også:  OnePlus 8T får hurtig 120 Hz skærm - scorer topkarakter hos DisplayMate

Med USB C, Dual Sim, indgang til microSD-kort, fingeraftryklæser (placeret på bagsiden) og en volumenkontrol, der for en gang skyld er placeret fornuftigt over powerknappen, mangler der faktisk ikke noget. Selv minijack-indgang til hovedtelefoner er der, med en lidt særpræget placering i toppen af mobilen.

Mobilen er dog ikke vandtæt, hvilket ellers tidligere var et særkende ved Sonys smartphone, og så har man desværre valgt at videreføre den uskik, der kendetegner mange nyere Sony-mobiler. Der medfølger ikke oplader!

For så vidt fint, da de fleste vel i forvejen har en USB-oplader liggende, problemet er dog, at den hurtigopladning, som mobilen understøtter, kun kan udnyttes, hvis du investerer i Sonys egen oplader, og det er ærligt talt lidt tarveligt på den måde at tvinge brugeren til at betale ekstra for en funktion, du får som standard hos mange konkurrenter.

Flot skærm

Den 5,2” store skærm når helt ud i kanterne af mobilen, så pladsen udnyttes godt, og den står rigtig flot og farvestærkt i full HD.
Lyden er der ikke gjort det store ud af.

Se også:  Sony XH90 [TEST]: Kæmpe-tv til gameren

Den kommer ud af en lille højttaler i bunden af mobilen og er ligeså spinkel, som man kan forvente af dens størrelse. Samtalekvaliteten fejler dog ikke noget, og med Bluetooth 5.0 er du sikret nyeste teknologi, når du tilslutter hovedtelefoner og højttalere trådløst.

Middelmådigt kamera

Kameraet er klassisk Sony på godt og ondt (mest ondt). Der er brugt en relativt stor sensor og satset på høj opløsning og høj ISO.
Desværre får man ikke nogen ekstra skarphed ud af at skyde fotos ved 23 MP fotos fremfor at gå ned på eksempelvis 12 MP.

Der opstår blot lidt ekstra misfarvning og støj i billedet. Kameraets høje ISO giver heller ikke stor mening. For med den relativt lille blænde er støjen markant under dæmpede lysforhold, og at øge ISO’en gør det blot værre.

Sony Xperia XA2
  • Features
  • Ydelse
  • Kamera
  • Design
  • Batterilevetid
  • Pris
3.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Kameraet skuffer lidt, og så er det en skam, at lynoplader ikke medfølger, og mobilen ikke er vandtæt. Ellers er der ikke meget skidt at sige om Xperia XA2, der til fornuftig pris leverer lækkert design, flot skærm og god batterilevetid.«

Nøgletal
Pris: 2999 kr.
Skærmstørrelse: 5,2” FHD
Processor: Snapdragon 630 (octa core Cortex-A53 + Adreno 508)
Kamera: 23 MP (1/2.3” sensor), 4K,
8 MP, 120° supervidvinkel
Ram: 3 GB
Drev: 32 GB, MicroSD-kort
Tilslutninger: BT 5, NFC, USB C m.m.
Batteri: 3300 mAh
Styresystem: Android 8.0 Oreo
Vægt: 171 gram

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Mobiltelefon
smartphone
Sony
Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S