Sony Xperia XA2 [TEST]: Mellemklasse med en snert af luksus

Sony Xperia XA2 [TEST]: Mellemklasse med en snert af luksus

Share

Xperia XA2 trumfer ikke helt igennem på nogen punkter, men leverer mere luksus end man almindeligvis forventer af en Sony-mobil i denne prisklasse

Rigtig mange af de smart-phones, der sælges i dag, ligger ikke i den helt høje ende af prisskalaen, men nede omkring 3-4000 kroner. Her har især kinesiske producenter formået at levere utrolig stærke smartphones. Nu vil de gamle giganter også konkurrere på denne del af markedet.

Sony er således klar med en såkaldt ”super-mellemklasse-mobil”, der lugter lidt af luksus, men ikke river bunden ud af budgettet.

Nydeligt design

Xperia XA2 er en rigtig nydelig mobil. Lidt mere buttet end de fleste topmobiler, men til gengæld ligger den rigtig godt i hånden og har et behageligt afrundet design, der fremstår mere velpropotioneret end mange af dens dyrere slægtsfæller.

Og selvom mobilen er udformet i sølvfarvet aluminim, har man heldigvis valgt et mat look, så man slipper for den spejleffekt, der har kendetegnet tidligere topmodeller.

Se også:  Føl filmen helt ud i fingrene med Sonys nye topmobil

Med USB C, Dual Sim, indgang til microSD-kort, fingeraftryklæser (placeret på bagsiden) og en volumenkontrol, der for en gang skyld er placeret fornuftigt over powerknappen, mangler der faktisk ikke noget. Selv minijack-indgang til hovedtelefoner er der, med en lidt særpræget placering i toppen af mobilen.

Mobilen er dog ikke vandtæt, hvilket ellers tidligere var et særkende ved Sonys smartphone, og så har man desværre valgt at videreføre den uskik, der kendetegner mange nyere Sony-mobiler. Der medfølger ikke oplader!

For så vidt fint, da de fleste vel i forvejen har en USB-oplader liggende, problemet er dog, at den hurtigopladning, som mobilen understøtter, kun kan udnyttes, hvis du investerer i Sonys egen oplader, og det er ærligt talt lidt tarveligt på den måde at tvinge brugeren til at betale ekstra for en funktion, du får som standard hos mange konkurrenter.

Flot skærm

Den 5,2” store skærm når helt ud i kanterne af mobilen, så pladsen udnyttes godt, og den står rigtig flot og farvestærkt i full HD.
Lyden er der ikke gjort det store ud af.

Se også:  Smartphones [STORTEST]: Luksus i hånden

Den kommer ud af en lille højttaler i bunden af mobilen og er ligeså spinkel, som man kan forvente af dens størrelse. Samtalekvaliteten fejler dog ikke noget, og med Bluetooth 5.0 er du sikret nyeste teknologi, når du tilslutter hovedtelefoner og højttalere trådløst.

Middelmådigt kamera

Kameraet er klassisk Sony på godt og ondt (mest ondt). Der er brugt en relativt stor sensor og satset på høj opløsning og høj ISO.
Desværre får man ikke nogen ekstra skarphed ud af at skyde fotos ved 23 MP fotos fremfor at gå ned på eksempelvis 12 MP.

Der opstår blot lidt ekstra misfarvning og støj i billedet. Kameraets høje ISO giver heller ikke stor mening. For med den relativt lille blænde er støjen markant under dæmpede lysforhold, og at øge ISO’en gør det blot værre.

Del denne