Home » Mobiltelefon » Sony Xperia Pro-I [TEST]: Kameramobil uden kompromisser
Sony Xperia Pro-I [TEST]: Kameramobil uden kompromisser

Sony Xperia Pro-I [TEST]: Kameramobil uden kompromisser

Share

Det er ikke bare et ”mobilkamera”, der sidder i Xperia Pro-I. Det er et kamera på niveau med de bedste kompaktkameraer. Du må dog betale en voldsom pris for det

Vi har vænnet os til at acceptere at mobilernes kameraer ikke kan måle sig med ”rigtige” kameraer. Men det skal vi måske vænne os af med. Med Xperia Pro-I har Sony skabt en smartphone med kamerateknologi af samme klasse som i de bedste kompaktkameraer.

Velbygget mobil

Med de egenskaber havde vi forventet en mere kluntet mobil, men Xperia Pro-I er overraskende diskret. Den er skabt i klassisk kantet Sony-design med rillede sider, som er signatur for Pro-serien. Den føles robust, men vejer ikke alverden og ligger godt i hånden, takket været det handy, aflange 21:9-format.

Se også:  Xiaomi 11T [TEST]: Stor og kraftfuld mediemobil

Kameramodulet er, trods de stærke komponenter, ikke overdimensioneret. Som smartphone giver den dig stort set det samme som sidste års topmobil, Xperia 1 III – flot, hurtig OLED-skærm, Snapdragon 888 5G-processor, 4500 mAh-batteri med 30 W opladning samt et væld af fine medie-features. Læs mere om det på aod.dk. Her skal det handle om kameraet.

Stor sensor – godt glas

Xperia Pro-I er den første mobil med 1.0-type billedsensor, den samme, som sidder i RX100 VII, et af markedets bedste kompakt-kameraer.

Pixelkornene er betydelig større end i andre mobiler, og derfor tager kameraet lysstærke billeder, selv i mørke forhold. Når konkurrenterne ”snyder” med softwarebaserede natfunktioner, kan de dog opnå en tilsvarende lysstyrke.

Se også:  Spar gode penge på OnePlus-produkter
Skyd som en pro

Sonys spejl-løse kameraer smitter af på den nye mobiltelefon.

Betjeningen af kameraet er baseret på menusystemet i Sonys populære serie af spejl-løse Alpha-kameraer.

Den professionelle bruger vil føle sig hjemme i kraft af direkte adgang til manuelle kameraindstillinger som ISO, hvidbalance og eksponering, men der er også en Auto-indstilling for den, der bare vil skyde løs.

Video har sin egen Cinema Pro app, som giver avancerede indstillinger og mulighed for at anvende simulationer af de legendariske Venice-filmkameraer.

Ikke desto mindre er det tydeligt at se, at der er anvendt kvalitetskomponenter i Pro-I, selv når du skyder i almindelige lysforhold. Måden at skille forgrund fra baggrund med blid sløring er ikke noget, der simuleres med digitalt.

TAGS
kameramobil
smartphone
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S