Home » Mobiltelefon » Sony Xperia 5 III [TEST]: Stærk teknologi i letvægtsmobil
Sony Xperia 5 III [TEST]: Stærk teknologi i letvægtsmobil

Sony Xperia 5 III [TEST]: Stærk teknologi i letvægtsmobil

Share

Xperia 5 III er kompakt og nem at håndtere, men har imponerende medieegenskaber

Sony har tradition for at lade sin årlige flagskibsmobil ledsage af en mere kompakt og lidt billigere model. Det er typisk her, man finder den bedste balance mellem design, pris og specs for den almindelige bruger, der ønsker en god allround-mobil.

Xperia 5 III er en dejlig let mobil. De afrundede kanter gør den behagelig at holde på, og det aflange 21:9-skærmformat giver nem enhåndsbetjening. Den spejlblanke bagside er dog ret glat og suger fedtefingre. Mobilen er vand- og støvtæt, men har ikke allernyeste Gorilla Glass.

Flot skærm

Fingeraftrykslæseren er indbygget i powerknappen – en løsning, vi sætter pris på. Den fysiske kameraknap er også en rigtig glimrende feature. Med sine 6,1” er skærmen mindre end på de fleste topmobiler, men den er tilpas til hverdagsbrug, og Sony har gjort, hvad der er muligt for at maksimere tastaturstørrelsen, så den er relativ nem at skrive på trods det begrænsede skærmareal.

Se også:  Sony SRS-NB10 [TEST]: Tag lyden på nakken

Det er en rigtig flot og lysstærk skærm med flot farvekalibrering i Forfattertilstand og mulighed for 120 Hz opdatering, så du får et helt smidigt billede i spil, og når du bladrer igennem feeds på sociale medier mm.

Kræfter til det hele

Der er anvendt en Snapdragon 888 5G-processor, som giver rigelige kræfter til spil, videoredigering og stort set alle andre opgaver. Desuden er der 8 GB ram.

Batteriet har en kapacitet på 4500 mAh og giver strøm til en dag og typisk også mere. Opladning kan ske med op til 30 W. En fuld opladning tager en times tid. Trådløs opladning er der ikke, men det er et fint sted at spare, for der er stadig mange, som ikke anvender dette, og som derfor ikke vil tænke over, at det mangler.

Lækker lyd

De indbyggede højttalere leverer et bredt og veldefineret lydbillede. Der er også kælet for den fysiske lydudgang (et sjældent syn efterhånden) og teknologier som 360 Reality Audio og Spatial Audio, som giver en velfungerende surround-effekt i hovedtelefoner.

Se også:  Xiaomi 11T [TEST]: Stor og kraftfuld mediemobil

Det avancerede vibrationssystem giver ekstra indlevelsen i film og spil og gør gavn i helt basale gøremål som indtastning af beskeder. Funktionssuiten Spilforbedring optimerer lyd og billede til gaming. Der er få mobiler i denne størrelse, der kan levere en gamingoplevelse som Xperia 5 III.

Alsidigt kamera

Kameraet udmærker sig ved lynhurtig autofokus samt et unikt variabelt teleobjektiv, der leverer flydende overgang mellem 70 mm og 105 mm (3x/4,4x) med øjeblikkelig fokusjustering. Det er et særdeles kompetent kamera, der tilbyder et bredt spektrum af muligheder samt høj billedkvalitet både under lyse og mørke forhold og langt henad vejen også en fremragende brugerflade baseret på Sonys stærke Alpha-kameraer.

Det største minus er, at det ikke er muligt at skifte objektiv under videooptagelse. Mulighederne for at zoome uden kvalitetstab er derfor begrænsede, omend den AI-baserede zoom kompenserer lidt for det.


TAGS
smartphone
Sony
Sony Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S